Κόσμος

Τραμπ: Είμαι πολύ απογοητευμένος από τον Πούτιν – Είχαμε μία υπέροχη σχέση

«Υποχρέωσή» του χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
Βλαντιμίρ Πούτιν Ντόναλντ Τραμπ
AP Photo

Την απογοήτευσή του για τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη στάση του εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Scott Jennings Radio Show.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε «πολύ απογοητευμένος» από τον Ρώσο ομόλογό του, λέγοντας ότι εκείνος «το γνωρίζει» και πως «είχαμε μία υπέροχη σχέση».

Αναφερόμενος στο Ουκρανικό, ο Τραμπ δήλωσε στον Σκοτ Τζένινγκς ότι «χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν -δεν είναι Αμερικανοί, είναι Ουκρανοί και Ρώσοι- σε έναν πόλεμο που δεν έχει κανένα νόημα και δεν θα είχε αρχίσει αν ήμουν Πρόεδρος. Και αυτό με ενοχλεί, γιατί οι εκλογές ήταν απολύτως στημένες και αυτό είναι ντροπή».

Συνεχίζοντας και αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Ουκρανικό, σημείωσε: «Θα δούμε τι θα γίνει, αλλά είμαι πολύ απογοητευμένος από τον Πούτιν. Μπορώ να το πω αυτό».

Μάλιστα, τόνισε πως «θα κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ζήσουν -δεν είναι ερώτημα για την Ουκρανία, είναι για να ζήσουν άνθρωποι που πεθαίνουν. Επτά χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε εβδομάδα, κυρίως στρατιώτες». Χαρακτηριστικά πρόσθεσε πως «εάν μπορώ να το σταματήσω αυτό, θεωρώ ότι έχω υποχρέωση να το κάνω».

Τραμπ: Δεν με ανησυχεί ένας άξονας Κίνας, Ρωσίας, Ινδίας

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο διαμόρφωσης ενός άξονα χωρών εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, στον οποίο θα μπορούσαν να συμμετάσχουν η Κίνα, η Ρωσία και η Ινδία, απάντησε ότι «δεν με ανησυχεί» ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οι δηλώσεις του έγιναν μία ημέρα μετά τη σύνοδο κορυφής που φιλοξένησε ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, στην πόλη Τιαντζίν, όπου συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι και άλλοι ηγέτες.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Ντόναλντ Τραμπ:

Επιμένει στην ανάπτυξης ομοσπονδιακών δυνάμεων ασφαλείας στο Σικάγο ο Τραμπ

Παράλληλα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε πως η ανάπτυξη ομοσπονδιακών δυνάμεων ασφαλείας στο Σικάγο θα γίνει, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει πότε.

«Δεν θέλω να αναφέρω πότε, αλλά θα γίνει εκεί. Θα γίνει κι αλλού…», απάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ στην ερώτηση του Σκοτ Τζένινγκς, εάν η κυβέρνησή του θα προχωρήσει σε μια ανάλογη κίνηση μετά το Λος Άντζελες και την Ουάσιγκτον.

Ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας απειλεί με ανάπτυξη Εθνοφρουράς και μελών της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE) αρκετές μεγαλουπόλεις που ελέγχονται από τους Δημοκρατικούς, όπως είναι το Σικάγο, η Νέα Υόρκη και η Βαλτιμόρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Τζόκερ κλήρωση Chevron Left
Κλήρωση Τζόκερ 2/9/2025 - Υπερτυχερός κέρδισε 2 εκατ. ευρώ
FLYING CAT III: Με μηχανική βλάβη και 94 επιβάτες πλέει προς Πόρο
FLYING-CAT-3 Chevron Right