Κόσμος

Απάντηση Ρωσίας στα περί «συνωμοσίας» κατά του Τραμπ

«Κανείς δεν συνωμοτεί, κανείς δεν σχεδιάζει τίποτα» σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε το Κρεμλίνο.
Ντόναλντ Τραμπ Βλαντίμιρ Πούτιν Αλάσκα
ΑΠΕ-ΜΠΕ | Sputnik | Sergey Bobylev

Το Κρεμλίνο σχολίασε την αναφορά του Ντόναλντ Τραμπ ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνωμοτεί με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ και τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν εναντίον των ΗΠΑ, εκτιμώντας ότι η δήλωση ήταν ειρωνική.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε χθες, Τρίτη, «πολύ απογοητευμένος» με τον Πούτιν και, σε ανάρτησή του στο Truth Social, πρόσθεσε ότι ο Σι, ο Πούτιν και ο Κιμ συνωμοτούσαν εναντίον των ΗΠΑ στο Πεκίνο, όπου βρίσκονται για να παραστούν στη μεγάλη, κινεζική, στρατιωτική παρέλαση.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά από ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ εκτίμησε ότι ο Τραμπ ίσως ειρωνευόταν.

«Νομίζω ότι (ο πρόεδρος των ΗΠΑ) είπε, μάλλον με ειρωνεία, ότι αυτοί οι τρεις έμοιαζαν σαν να συνωμοτούσαν εναντίον των ΗΠΑ», επεσήμανε ο Ουσακόφ. «Θέλω να διευκρινίσω ότι κανείς δεν συνωμοτούσε, κανείς δεν σχεδίαζε τίποτα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Νίκη Κεραμέως Chevron Left
Κεραμέως: Ο Μητσοτάκης θα εξαγγείλει από τη ΔΕΘ σημαντικές ρυθμίσεις και στα εργασιακά