Σειρά αεροπορικών επιδρομών πραγματοποίησε το Ισραήλ στην πρωτεύουσα της Υεμένης, δηλαδή στη Σαναά, την Τετάρτη (10/9) όπως ανέφεραν μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με τους Χούθι.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Al Jazeera, το τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah μετέδωσε μέσω Telegram: «Ισραηλινή επιθετικότητα στην πρωτεύουσα Σαναά». Ακόμα, τόσο ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Υεμένης, Ανές Αλ Ασμπάχι όσο και ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρί, επιβεβαίωσαν τις επιδρομές.
⭕️The IDF struck military targets belonging to the Houthi terrorist regime in the areas of Sanaa and Al Jawf in Yemen.
Among the targets struck:
• Military camps in which the Houthi regime gathered intelligence, and planned & executed terrorist attacks against Israel.
• A…
— Israel Defense Forces (@IDF) September 10, 2025
Πού χτύπησε το Ισραήλ στην Υεμένη
Κάτοικοι της Σαναά δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι οι επιθέσεις από το Ισραήλ έπληξαν καταφύγιο ανάμεσα σε δύο βουνά, το οποίο χρησιμοποιείται ως κέντρο διοίκησης και ελέγχου. Ωστόσο, το εύρος των ζημιών δεν έγινε αμέσως γνωστό.
Την ίδια ώρα, η Υεμενική Εταιρεία Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου ανέφερε πως ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη χτύπησαν και ιατρικό σταθμό στη Σαναά. Οι επιθέσεις αυτές εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο στρατιωτικών ενεργειών του Ισραήλ, που το τελευταίο διάστημα βομβαρδίζει τη Γάζα, τον Λίβανο, τη Συρία, ενώ πραγματοποιεί καθημερινές επιχειρήσεις και στη Δυτική Όχθη.
JUST IN:
Israel also struck multiple complexes, including the government building, the General Command headquarter, the treasury, 2 rocket launchers and a fuel warehouse.
Israeli strikes in Yemen extended beyond Sanaa, reaching targets in the northern part of the country. pic.twitter.com/g3VVfBZ2Qp
— Current Report (@Currentreport1) September 10, 2025
Κατς: «Καταφέραμε επώδυνο πλήγμα στους Χούθι»
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ισραήλ Κατς, ανέφερε πως τα ισραηλινά πλήγματα στόχευσαν στρατόπεδα των Χούθι, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι μαχητές.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Times of Israel, σε ανακοίνωσή του τόνισε: «Υποσχεθήκαμε περισσότερα πλήγματα και σήμερα καταφέραμε ένα ακόμη επώδυνο χτύπημα στην τρομοκρατική οργάνωση των Χούθι στην Υεμένη. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις μόλις έπληξαν τη Σαναά και άλλες τοποθεσίες σε ολόκληρη την Υεμένη, στοχεύοντας στρατόπεδα που επανδρώνονται από μαχητές Χούθι, συμπεριλαμβανομένου του προπαγανδιστικού μηχανισμού των Χούθι. Το μακρύ χέρι του κράτους του Ισραήλ θα φτάσει και θα χτυπήσει την τρομοκρατία όπου και αν υπάρχει και από όπου και αν προέρχεται απειλή για τους πολίτες μας».