Κόσμος

Στο μικροσκόπιο του FBI το Mauser του δολοφόνου και το t-shirt με τον αετό

Οι Ομοσπονδιακές Αρχές επικήρυξαν τον εκτελεστή του Κερκ. Ζητούν συνεργασία των πολιτών για την ταυτοποίησή του.

Το όπλο που φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ, ένα ισχυρό τουφέκι εισαγωγής, βρέθηκε σε μια δασώδη περιοχή, όπου κατέφυγε ο δράστης μετά τους πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με το BBC πρόκειται για ένα Mauser .30-06 με κλείστρο.

TELEGRAM

Αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS, ότι το όπλο ήταν ένα εισαγόμενο Mauser .30-06 με κλείστρο.

Όπως αναφέρθηκε, οι ερευνητές βρήκαν επίσης ένα «αποτύπωμα υποδήματος», ένα αποτύπωμα παλάμης και αποτυπώματα πήχεων στο σημείο.

Το όπλο ήταν τυλιγμένο σε ύφασμα προκειμένου πιθανώς να μην εντοπιστεί.

Πέρα από το όπλο που έχουν στα χέρια του οι Ομοσπονδιακές αρχές εξετάζουν και το T-shirt που φορούσε ο φερόμενος ως δράστης που δημόσια χαρακτηρίζεται «πρόσωπο ενδιαφέροντος».

Πρόκειται για ένα κλασικό t-shirt στο οποίο αποτυπώνεται ένας αετός να πετάει, με φόντο την αμερικανική σημαία — ένα δημοφιλές σχέδιο στις ΗΠΑ.

Συνήθως σχέδια όπως αυτό συνοδεύονται από τη φράση «Γη της Ελευθερίας» και «Σπίτι των γενναίων» εμβληματικές εκφράσεις από τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ.

BBC

Το FBI επικήρυξε τον δολοφόνο του Τσάρλι Κερκ – 100.000 δολάρια σε όποιον δώσει πληροφορίες

Σημαντικές εξελίξεις καταγράφονται στην υπόθεση της εν ψυχρώ εκτέλεσης του Τσάρλι Κερκ καθώς το FBI προσφέρει αμοιβή έως 100.000 δολάρια για πληροφορίες σχετικά με τον δολοφόνο του.

Λίγο νωρίτερα στη δημοσιότητα δόθηκαν και φωτογραφίες του φερόμενου ως εκτελεστή του γνωστού ακτιβιστή.

Το FBI απευθύνει έκκληση για «τη βοήθεια του κοινού στην αναγνώριση αυτού του ατόμου που ενδιαφέρει τους ερευνητές σε σχέση με τη δολοφονία», τόνισε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ.

Νωρίτερα, οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ανέκτησαν το όπλο που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του συντηρητικού ακτιβιστή και έχουν στην κατοχή τους «βίντεο με καθαρές εικόνες» του φερόμενου δράστη. Πρόσθεσαν ότι «φαίνεται να έχει ηλικία φοιτητή».

 

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του δολοφόνου

«Ζητάμε τη βοήθεια του κοινού για την ταυτοποίηση αυτού του ατόμου σε σχέση με τον θανάσιμο πυροβολισμό του Τσάρλι Κερκ στο Utah Valley University», ανέφερε σε ανάρτηση στο Χ το γραφείο του FBI στο Σολτ Λέικ Σίτι.

Ο Αρχές δημοσίευσαν δύο φωτογραφίες κάποιου που φορά παντελόνι, μαύρο πουκάμισο με μακριά μανίκια, καπέλο και γυαλιά ηλίου.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες του βασικού υπόπτου:

Μηνύματα υπέρ των τρανς και αντιφασιστικά συνθήματα στις σφαίρες

Ένα ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και περίπου 24 ώρες.

Λίγο νωρίτερα το FBI ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε το όπλο του δολοφόνου και πως υπάρχει ένα «καλό» βίντεο με την εικόνα του. Ωστόσο, ούτε τον έχουν ταυτοποιήσει, ούτε -φυσικά- τον έχουν συλλάβει ακόμη.

Την ίδια ώρα η Wall Street Journal αποκαλύπτει ότι ερευνητές εντόπισαν στις σφαίρες του όπλου, με το οποίο ο δράστης πυροβόλησε και σκότωσε τον Κερκ, χαραγμένα συνθήματα «αντιφασιστικής και τρανς ιδεολογίας».

Ίσως και να μην ήταν έμπειρος ο σκοπευτής

Ήταν ένας μοναδικός πυροβολισμός, από απόσταση σχεδόν δύο γηπέδων ποδοσφαίρου, που βρήκε τον στόχο του στον λαιμό.

Όμως, σύμφωνα με πολλούς ειδικούς σε θέματα όπλων, η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ δεν θα απαιτούσε έναν έμπειρο σκοπευτή. Σύμφωνα με το NBCnews τα όπλα που είναι διαθέσιμα σήμερα επιτρέπουν ακόμη και σε έναν αρχάριο σκοπευτή να πετύχει ένα τέτοιο χτύπημα.

«Ένα άτομο με ελάχιστη εκπαίδευση και ένα σκοπευτικό μέσο θα μπορούσε εύκολα να πετύχει έναν μικρό στόχο στα 200 γιάρδες», δήλωσε ο Σκοτ Σουίτοου, πρώην ανώτερος αξιωματούχος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Αλκοόλ, Καπνού, Πυροβόλων Όπλων και Εκρηκτικών. Εκπαιδευμένοι αστυνομικοί και στρατιωτικοί ελεύθεροι σκοπευτές είναι ικανοί να πετυχαίνουν στόχους στο κεφάλι από αποστάσεις άνω των 500 γιάρδων, πρόσθεσαν ο Σουίτοου και άλλοι ειδικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Μαρινέλλα: «Δεν έχει αλλάξει τίποτα με την υγεία της, δεν έχει επαφή με το περιβάλλον» Chevron Left
Μαρινέλλα: «Δεν έχει αλλάξει τίποτα με την υγεία της, δεν έχει επαφή με το περιβάλλον»