Σε μια αποκάλυψη για το καλοκαίρι της κόρης του Ντόναλντ Τραμπ, Τίφανι, και του συζύγου της Μάικλ Μπούλος, με «ελληνοτουρκικό» ενδιαφέρον, προχωρούν οι New York Times. Όπως δημοσιεύουν οι ημέρες διακοπών του ζεύγους στη Μεσόγειο, μοιράστηκαν σε δύο γιοτ ενός Τούρκου και ενός Έλληνα δισεκατομμυριούχου.
Ο λόγος για τον Ερτζουμέντ Μπαγεγκάν (εταιρείες πετροχημικών) και τον Ιωάννη Παπαλέκα, τον γνωστό και ως Mr. Nammos, ο οποίος δραστηριοποιείται στο Real Estate αλλά και στον ενεργειακό τομέα. Μάλιστα ο Έλληνας επιχειρηματίας φέρεται να φιλοξένησε την Τίφανι και τη μητέρα της Μάρλα Μέιπλς σε κτήμα που διαχειρίζεται η εταιρεία του στο νησί St. Marguerite.
Διακοπές στα γιοτ Phoenix 2 και Magna Grecia
Η Τίφανι και ο σύζυγός της Μάικλ Μπούλος πραγματοποίησαν καλοκαιρινή κρουαζιέρα στη Μεσόγειο με την κόρη του Τραμπ να ανεβάζει δεκάδες φωτογραφίες στο Instagram από τις οικογενειακές διακοπές κυρίως στη Γαλλική Ριβιέρα, χωρίς όμως να αποκαλύπτει σε ποιο γιοτ βρισκόταν.
Η New York Times συγκεντρώνοντας τα στοιχεία κατέληξε πως το ζεύγος πέρασε εναλλάξ τις διακοπές του σε δύο γιοτ.
Το ένα ήταν το Phoenix 2, σχεδόν 300 ποδιών που ανήκει στα 100 μεγαλύτερα στον κόσμο, το οποίο σύμφωνα με ανθρώπους στη βιομηχανία του yachting, που μίλησαν στους New York Times, ανήκει στον Τούρκο δισεκατομμυριούχο πετροχημικών Ερτζουμέντ Μπαγεγκάν και τη σύζυγό του, Ρουγιά Μπαγεγκάν, ιδιοκτήτες της εταιρείας BGN International.
Εκπρόσωπος της εταιρείας των Μπαγεγκάν δήλωσε ότι κανείς από τους δύο δεν βρισκόταν στο Phoenix 2 εκείνη την περίοδο και ότι οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καμία σχέση με την εταιρεία.
Το δεύτερο γιοτ ήταν το Magna Grecia, στο οποίο φιλοξενήθηκε το ζεύγος για τουλάχιστον 10 ημέρες. Το Magna Grecia, ανήκει στον όμιλο που ελέγχει ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος Ιωάννης Παπαλέκας, ο οποίος έχει επίσης συμφέροντα στον ενεργειακό τομέα.
Έμειναν και στο Le Grand Jardin του Παπαλέκα
Οι New York Times υπογραμμίζουν πως ο Ιωάννης Παπαλέκας έχει επίσης τον έλεγχο εταιρείας που διαχειρίζεται μια ιδιωτική έκταση στο νησί St. Marguerite. Το κτήμα, γνωστό ως Le Grand Jardin, ενοικιάζεται έως και 290.000 δολάρια την εβδομάδα. Φωτογραφίες δείχνουν ότι η κ. Τραμπ και η μητέρα της, Μάρλα Μέιπλς, πέρασαν χρόνο και εκεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με τα γιοτ.