Ο ιδιοκτήτης του Χ, της Tesla και της SpaceX φέρεται ως πιθανός επισκέπτης στο ιδιωτικό νησί του Τζέφρι Επστάιν.
Ειδικότερα, ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, αναφέρεται ως πιθανός επισκέπτης στο Little St James γύρω στο 2014 αρκετά χρόνια πριν αποκαλυφθεί η δράση του Επστάιν.
Πρόκειται για προγραμματισμένη το Δεκέμβριο το 2014, έξι χρόνια μετά την πρώτη καταδίκη του Έπσταϊν για προσέλκυση ανηλίκου για πορνεία.
Στα έγγραφα, σε μια σελίδα από το ημερήσιο πρόγραμμα του Έπσταϊν της 6ης Δεκεμβρίου 2014 αναγράφεται: «Υπενθύμιση: Έλον Μασκ στο νησί στις 6 Δεκεμβρίου (ισχύει ακόμα;).»
Η σελίδα περιλαμβάνεται σε νέα αρχεία που δημοσιεύθηκαν από μια επιτροπή του Κογκρέσου των ΗΠΑ.
🚨🚨 NEW DOCUMENTS FROM EPSTEIN’S ESTATE DETAILING HIS DAILY SCHEDULE:
They show meetings with Steve Bannon, Peter Thiel, and a potential visit to Epstein’s Island for Elon Musk. Prince Andrew is listed as a passenger on Epstein’s jet.
DOJ must release the Epstein files NOW. pic.twitter.com/lZC6qYQpnk
— Oversight Dems (@OversightDems) September 26, 2025
Σημειώνεται πως τον Ιούνιο, ο Μασκ είχε ισχυριστεί ότι και το όνομα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ συμπεριλαμβάνεται στα αρχεία του Επστάιν, κατηγορώντας την αμερικανική κυβέρνηση ότι απέκρυπτε στοιχεία για τις σχέσεις του προέδρου με τον χρηματιστή. Δεν παρουσίασε ωστόσο αποδείξεις και αργότερα διέγραψε τις σχετικές αναρτήσεις από το Χ.
Νέα στοιχεία για τον πρίγκιπα Άντριου
Στα ίδια έγγραφα καταγράφεται ο Αντριου ως επιβάτης σε πτήση του ιδιωτικού τζετ του Επστάιν από το Τίτερμπορο του Νιου Τζέρσεϊ προς το Παλμ Μπιτς της Φλόριντα στις 12 Μαΐου 2000. Στην πτήση αναφέρονται επίσης ο ίδιος ο Επσταϊν, η τότε σύντροφός του Γκισλέιν Μάξγουελ – που πλέον έχει καταδικαστεί για διακίνηση ανηλίκων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση – και δύο ακόμη άτομα των οποίων τα ονόματα έχουν λογοκριθεί.
Η παρουσία του Αντριου σε πτήσεις του Επστάιν είχε αναφερθεί και στη δίκη της Μάξγουελ, όταν μία από τις καταγγέλλουσες – τότε 14 ετών – κατέθεσε ότι είχε ταξιδέψει με τον δούκα. Ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία.