Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ξεκίνησε τις επίσημες επαφές της λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία της, συναντώντας την Ελληνίδα ομόλογό της στην Ουάσινγκτον, Κατερίνα Νασίκα.
Οι δύο διπλωμάτισσες βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην πρεσβευτική κατοικία και αντάλλαξαν απόψεις σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Η κοινή τους φωτογραφία αναρτήθηκε στον λογαριασμό της ελληνικής πρεσβείας στις ΗΠΑ με το μήνυμα: «Ας πάμε τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ στο επόμενο επίπεδο».
🇬🇷🇺🇸Let’s take Greece-US relations to the next level! pic.twitter.com/9qO1knXvNg
— Embassy of Greece in Washington D.C. (@GreeceInUSA) October 1, 2025
Οι προτεραιότητες της νέας πρέσβη
Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ παρουσίασε τους σχεδιασμούς της για την Ελλάδα, με την κ. Νασίκα να δηλώνει ικανοποιημένη από τη συνάντηση.
Το επόμενο διάστημα, η Αμερικανίδα πρέσβης αναμένεται να επισκεφθεί οργανώσεις της Ομογένειας, να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Νέα Υόρκη και να συνεχίσει τις επαφές της με στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων.