Κόσμος

«Νομίζω ότι θα το βρείτε ευχάριστο»: Ο Πούτιν πήγε τους στρατηγούς του στους τάφους των Τσάρων

Με φόντο σαρκοφάγους, σταυρούς και βασιλικά σύμβολα, ο Πούτιν έστειλε το δικό του μήνυμα εντός και εκτός Ρωσίας.
«Νομίζω ότι θα το βρείτε ευχάριστο»: Ο Πούτιν πήγε τους στρατηγούς του στους τάφους των Τσάρων
Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Δίπλα στους τάφους των τσάρων της Ρωσίας, στον Καθεδρικό Ναό Πέτρου και Παύλου, γιόρτασε τα 73ά γενέθλιά του χθες Τρίτη (7/10) ο Βλαντίμιρ Πούτιν, στέλνοντας μηνύματα εντός και εκτός Ρωσίας.

Σε μια κίνηση με βαθύ συμβολισμό, ο πρόεδρος της Ρωσίας συναντήθηκε στον ναό με τον νέο υπουργό Άμυνας, Αντρέι Μπελούσοφ, και ανώτατους στρατιωτικούς, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Υπάρχει ανάγκη να σας μιλήσω πρόσωπο με πρόσωπο, και είναι καλός λόγος. Αποφάσισα να αρχίσω τη συνάντησή μας εδώ, επειδή αυτός είναι ο τόπος ανάπαυσης εκείνων που, ουσιαστικά, δημιούργησαν τη Ρωσία».

«Νομίζω ότι θα το βρείτε ευχάριστο»: Ο Πούτιν πήγε τους στρατηγούς του στους τάφους των Τσάρων

Η επιλογή του χώρου δεν πέρασε απαρατήρητη. Ο Καθεδρικός Ναός Πέτρου και Παύλου στην Αγία Πετρούπολη φιλοξενεί τους τάφους των Ρομανόφ – της τελευταίας δυναστείας των ρώσων τσάρων. Ανάμεσα σε σαρκοφάγους, σταυρούς και βασιλικά σύμβολα, ο Πούτιν μίλησε για τους ηγέτες που την «έχτισαν».

«Δημιούργησαν τη σύγχρονη Ρωσία. Νομίζω ότι κι εσείς θα το βρείτε… ευχάριστο και ενδιαφέρον», πρόσθεσε με νόημα, απευθυνόμενος στους στρατηγούς, οι οποίοι έδειχναν αμήχανοι και σιωπηλοί.

Σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανακοίνωσε ότι ο ρωσικός στρατός είχε «απελευθερώσει» 5.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και 219 οικισμούς. Ο πρόεδρος της Ρωσίας επαίνεσε την αμυντική βιομηχανία για την αποτελεσματική προμήθεια των στρατευμάτων και χαρακτήρισε τις αποφάσεις που ελήφθησαν τον Φεβρουάριο του 2022 «σωστές και έγκαιρες».

Σημειώνεται ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 53 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στη διάρκεια της νύχτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Κωστής Χατζηδάκης Chevron Left
Χατζηδάκης: Ο Τσίπρας απευθύνεται στην αριστερά, η δική μας δουλειά είναι οι μεταρρυθμίσεις