Κόσμος

Τρία τουρκικά πλοία χτυπήθηκαν από ρωσικό βομβαρδισμό σε λιμάνια της Οδησσού (Βίντεο)

Η Άγκυρα λέει ότι επιβεβαιώνονται οι προειδοποιήσεις της για την επέκταση του πολέμου στη Μαύρη Θάλασσα.
ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η Τουρκία εξέφρασε την ανησυχία της μετά την ρωσική επίθεση σε λιμάνια της Περιφέρειας της Οδησσού, που είχαν ως αποτέλεσμα και πλήγματα σε τρία πλοία συμφερόντων της, λέγοντας ότι το περιστατικό υπογράμμισε για άλλη μια φορά τις προειδοποιήσεις της Άγκυρας για την επέκταση του πολέμου στη Μαύρη Θάλασσα.

«Αυτό το περιστατικό υπογραμμίζει την εγκυρότητα των καταγεγραμμένων ανησυχιών μας σχετικά με την ασφάλεια στη θάλασσα και την ελευθερία της ναυσιπλοΐας, καθώς ο πόλεμος στην περιοχή μας συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλη τη Μαύρη Θάλασσα», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή.

Το υπουργείο σημείωσε ότι, σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες δεν τραυματίστηκαν Τούρκοι υπήκοοι και το Γενικό Προξενείο στην Οδησσό παρακολουθούσε στενά την κατάσταση και παρείχε την απαραίτητη βοήθεια στους πολίτες.

«Με την ευκαιρία αυτή, τονίζουμε για άλλη μια φορά τη σημασία του άμεσου τερματισμού του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας», ανέφερε.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ουκρανίας είχε επιβεβαιώσει ότι η Ρωσία επιτέθηκε με drones και πυραύλους σε δύο ουκρανικά λιμάνια στη νότια επαρχία της Οδησσού, προκαλώντας ζημιές σε ένα εμπορικό πλοίο υπό τουρκική σημαία και τραυματίζοντας τουλάχιστον ένα άτομο.

«Η επίθεση είχε στόχο τη μη στρατιωτική εφοδιαστική αλυσίδα και την εμπορική ναυτιλία. Η Ρωσία επιτίθεται συστηματικά σε λιμενικές υποδομές που εξασφαλίζουν μεταφορά τροφίμων και φορτίων για τις παγκόσμιες αγορές», δήλωσε ο Ολέκσι Κουλέμπα.

Η Cenk Denizcilik, η διαχειρίστρια εταιρεία του φορτηγού πλοίου M/V CENK T, το οποίο μετέφερε τρόφιμα, ανέφερε ότι δέχτηκε αεροπορική επίθεση λίγο πριν δέσει στο λιμάνι, γύρω στις 16.00, τοπική ώρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά στην πλώρη του.

Σε ανάρτησή του, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι δεν ενδιαφέρεται για τις τρέχουσες διπλωματικές προσπάθειες τερματισμού του πολέμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ελεωνόρα Ζουγανέλη Chevron Left
«O νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους» - Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη για το πρόστιμο από την τροχαία
Δώρο Χριστουγέννων ΔΥΠΑ: Πότε μπαίνει – Τι ισχύει με το επίδομα ανεργίας
Δώρο Χριστουγέννων ΔΥΠΑ: Το ποσό και πότε η πληρωμή Chevron Right