Κόσμος

Μακρόν… ο νέος Ρόκι Μπαλμπόα: Μίλησε στις Ένοπλες Δυνάμεις με πρησμένο μάτι (βίντεο)

Παρά το σύντομο χιουμοριστικό διάλειμμα στην ομιλία του, ο Μακρόν, επικεντρώθηκε στις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις.
Μακρόν
French President Emmanuel Macron delivers a speech as he visits the Istres military air force base, southern France, Thursday, Jan. 15, 2026. (AP Photo/Philippe Magoni, Pool)

Με πρησμένο και κόκκινο μάτι εμφανίστηκε ο Εμανουέλ Μακρον σε ομιλία του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Γαλλίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να διώξει την αμηχανία εξαιτίας της κακής κατάστασης του ματιού του, έσπευσε να καθησυχάσει το κοινό λέγοντας ότι είναι «εντελώς ακίνδυνο».

Μάλιστα δεν παρέλειψε να κάνει τον παραλληλισμό με τον θρυλικό ρόλο το Σιλβέστερ Σταλόνε, Ρόκι Μπαλμπόα, γνωστός για την αποφασιστικότητα του.

Ξεκινώντας την ομιλία του, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σας παρακαλώ να συγχωρήσετε την αντιαισθητική εμφάνιση του ματιού μου. Είναι, φυσικά, κάτι απολύτως ακίνδυνο» και συνέχισε λέγοντας: «Δείτε το απλώς ως μια ακούσια αναφορά στο Eye of the Tiger. Για όσους καταλαβαίνουν την αναφορά, είναι σημάδι αποφασιστικότητας».

Παρά το σύντομο χιουμοριστικό διάλειμμα στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, επικεντρώθηκε στις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις το 2026, όπως επισημαίνει ο Independent.

Μεταξύ των θεμάτων που ανέφερε ήταν ο επιταχυνόμενος επανεξοπλισμός της χώρας, η διαρκής στήριξη προς την Ουκρανία, αλλά και η απόφαση για αποστολή στρατευμάτων στη Γροιλανδία, σε ένδειξη πρακτικής υποστήριξης προς τη Δανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ericsson Chevron Left
Νέο κύμα μαζικών απολύσεων στην Ericsson - «Θερίζει» 1.600 θέσεις εργασίας
«Οικογένεια δεν υπάρχει, έχασα τη γυναίκα μου» - Συγκλονίζει ο Μανώλης Μαυρομμάτης δύο χρόνια μετά τη φωτιά στο σπίτι του
Chevron Right