Κόσμος

Έφηβος πέθανε από βουβωνική πανώλη στη Μογγολία

Θάνατος από βουβωνική πανώλη στη Μογγολία, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του ΠΟΥ πως παρακολουθεί στενά ένα πιθανό ξέσπασμα του «Μαύρου Θανάτου» στην Κινα.

‘Ενας έφηβος πέθανε από βουβωνική πανώλη στη Μογγολία, αφότου έφαγε κρέας της μαρμότας που προηγουμένως είχε σκοτώσει στο κυνήγι, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας την Τρίτη (14/7).

Το 15χρονο αγόρι, του οποίου η μόλυνση ανακοινώθηκε στις 6 Ιουλίου, ζούσε στην απομακρυσμένη επαρχία Γκόμπι-Αλτάι, στη νοτιοδυτική Μογγολία, όπου πέντε περιοχές χρειάστηκε να απομονωθούν από την υπόλοιπη χώρα για έξι ημέρες.

«Βάλαμε σε καραντίνα τα 15 πρώτους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τον θανόντα και αυτοί οι 15 άνθρωποι λαμβάνουν αγωγή με αντιβιοτικά», εξήγησε στους δημοσιογράφους ο Ναραντζερέλ Ντορτζ, επικεφαλής του τμήματος ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας.

Δύο ακόμη κρούσματα βουβωνικής πανώλης, που διαγνώστηκαν σε αδέλφια τα οποία είχαν επίσης φάει κρέας μαρμότας, επιβεβαιώθηκαν στις αρχές του μήνα στην επαρχία Χοβντ, που γειτονεύει με τη Γκόμπι Αλτάι και βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Μογγολίας, χώρας της οποίας τα σύνορα παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας Covid-19.

Περισσότεροι από 140 άνθρωποι εξετάστηκαν λοιπόν σε αυτή την περιφέρεια αλλά κανείς δεν είχε προσβληθεί από τη νόσο.

Υπενθυμίζεται πως η Μογγολία κατέγραψε πρόσφατα σειρά κρουσμάτων της νόσου αυτής όπως και η γειτονική Κίνα.

Στη βόρεια Κίνα, οι αρχές της πόλης Μπαγιανούρ, που βρίσκεται στην Εσωτερική Μογγολία, ανακάλυψαν πριν από 15 ημέρες ότι ένας βοσκός έπασχε από την ασθένεια αυτή.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι παρακολουθεί τα κρούσματα βουβωνικής πανώλης στην Κίνα, βεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει μεγάλη απειλή σε αυτό τον τομέα και ότι η κατάσταση είναι «υπό έλεγχο».

Σε αυτό το πλαίσιο, στη Ρωσία, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι άρχισαν εκστρατεία ελέγχου γι αυτή τη νόσο σε τρωκτικά στη Μπουριατία, περιφέρεια που συνορεύει με τη Μογγολία. Ταυτόχρονα, οι ρωσικές αρχές κάλεσαν τους πολίτες να μην κυνηγούν πλέον μαρμότες ούτε να τρώνε το κρέας τους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ – AFP)

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Τζόκερ Κλήρωση 14/7/2020: Τζακ Ποτ - Οι τυχεροί αριθμοί
Αυλίδα: Σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε 11χρονο
Chevron Right