Κόσμος

Τα Adidas που φοράνε Ομπάμα και Σούνακ – Ούτε αυτά δεν σώζουν τον βρετανό πρωθυπουργό

Ο Ρίσι Σούνακ αναγκάστηκε να απολογηθεί ακόμη και για τα Adidas που φοράει.

Ο Ρίσι Σούνακ, αναμφίβολα, δεν διανύει τις καλύτερες μέρες του. Κάθε του κίνηση βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, αλλά με αρνητικό πρόσημο. Στην τελευταία δημόσια εμφάνισή του εμφανίστηκε φορώντας παπούτσια Samba της Adidas, θέλοντας να προβάλλει ένα πιο «κάζουαλ» προφίλ. Τελικά όμως έφτασε να απολογείται εξαιτίας των αντιδράσεων, καθώς πολλοί κάτοχοι των παπουτσιών ανέφεραν πως λόγω της αντιδημοφιλίας του… «κατέστρεψε» και τα παπούτσια.

«Τα Samba ήταν τα πιο cool παπούτσια της χρονιάς, μέχρι που τα φόρεσε ο Σούνακ», έγραψε ο σε σατιρικό κείμενο ο Guardian, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Τα Samba της Adidas έχουν εξελιχθεί σε μια μανία στη Μεγάλη Βρετανία με τεράστιες πωλήσεις, όμως τώρα πολλοί αναφέρουν πως δεν πρόκειται να τα ξαναφορέσουν.

Το βρετανικό περιοδικό GQ ανέφερε πως «σε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί ως νέος και μοντέρνος, ο Ρίσι Σούνακ πήρε ένα δημοφιλή sneaker και το κατέστρεψε για όλους». Η Elizabeth Semmelhack, ειδικός στα υποδήματα, σχολίασε πως η κίνηση του Σούνακ θα μπορούσε να αποδειχθεί «το καμπανάκι του θανάτου» για τα αγαπημένα ρετρό παπούτσια.

«Ζητώ συγγνώμη από την κοινότητα των Σάμπα. Αλλά προς υποστήριξή μου θα ήθελα να αναφέρω πως φοράω πολλά αθλητικά της Adidas, συμπεριλαμβανομένων και των Sambas, εδώ και πολλά, πολλά χρόνια. Το πρώτο ζευγάρι μου το είχε πάρει ο αδελφός μου, πριν πολλά χρόνια, ως χριστουγεννιάτικο δώρο. Έκτοτε είμαι θιασώτης της Adidas», είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο LBC, αντιμετωπίζοντας με χιούμορ τις αντιδράσεις. Υπογράμμισε μάλιστα πως «διασκεδάζει» με την εστίαση των πολιτών στις ενδυματολογικές επιλογές του.

Η αποδοκιμασία για τα παπούτσια προφανώς αντανακλά την γενική άποψη που έχουν οι Βρετανοί για τον πρωθυπουργό τους. Το κόμμα του Ρίσι Σούνακ βρίσκεται διαρκώς στη δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων, αρκετές μονάδες πίσω από τους Εργατικούς, ενώ ακόμη και οι ψηφοφόροι των Τόρις αποδοκιμάζουν τις πολιτικές του.

Άλλο Σούνακ, άλλο Ομπάμα

Είναι ενδεικτικό πως το 2019, όταν ο Μπαράκ Ομπάμα είχε φορέσει τα άλλα δημοφιλή παπούτσια της Adidas, τα Stan Smith, σε δημόσια εμφάνιση, οι αντιδράσεις ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες. Το διαδίκτυο είχε κατακλυστεί από θετικά σχόλια για την επιλογή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ. Θετικές ήταν οι αντιδράσεις και για την επιλογή της Καμίλα Χάρις να εμφανιστεί με τα All Star της Converse.

Οι πολίτες και μέσω των Samba έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Σούνακ, που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τον… «διασκεδάζει», όπως είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Όσκαρ 2025: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία για την 97η απονομή
Η «γροθιά στο στομάχι» του Κυριάκου και ο Χρυσοχοΐδης
Chevron Right