Κόσμος

Ουκρανία: Eνέδρα σε Έλληνα φωτορεπόρτερ – Πυροβόλησαν αυτοκίνητο με δημοσιογράφους της Bild (Βίντεο)

Όχημα με Έλληνα φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους της γερμανικής Bild δέχτηκε πυρά στην Ανατολική Ουκρανία.

«Ενέδρα» σε δημοσιογράφους της Bild στην πόλη Λυσιτσάνσκ της Ουκρανίας, όχημα που ήταν και Έλληνας φωτορεπόρτερ. Το περιστατικό σημειώθηκε όταν οι τρεις άνδρες επιχειρούσαν να απομακρυνθούν από την πόλη Λυσιτσάνσκ, που είναι περικυκλωμένη από ρωσικές δυνάμεις.

Στο όχημα που δέχθηκε τα πυρά ήταν οι δημοσιογράφοι Πολ Ροζενχάιμερ και Βαντίμ Μοισένκο. Είναι ανταποκριτές της γερμανικής Bild, οι οποίοι βρίσκονταν σε αποστολή στην Ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνονται οι μάχες Ουκρανών και Ρώσων. Στο αυτοκίνητο επέβαινε και ο Έλληνας φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης.

Σύμφωνα με την Bild οι τρεις άνδρες προσπαθούσαν να φύγουν από το Λυσιτσάνσκ, που είναι περικυκλωμένο από ρωσικές δυνάμεις όταν δέχθηκαν πυρά στο αυτοκίνητό τους. H γερμανική εφημερίδα μεταδίδει ότι στην πόλη γίνονται πολλές εκρήξεις και προσθέτει ότι οι τρεις άνδρες είναι καλά στην υγεία τους. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης καταστράφηκε ένα από τα τζάμια του αυτοκινήτου.

 «Η επίθεση δείχνει για άλλη μια φορά ότι ο ρωσικός στρατός δεν κάνει διάκριση μεταξύ στρατιωτικών και πολιτικών στόχων, αλλά απλώς βομβαρδίζει τα πάντα», δήλωσε ο Πολ Ροζενχάιμερ.

https://twitter.com/ronzheimer/status/1539584613311549440

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Απάντηση Σακελλαροπούλου σε Τούρκο βουλευτή: Η Τουρκία δεν έχει αναγνωρίσει το Δικαστήριο της Χάγης
Γαλλία: Ικανοποιημένοι 7 στους 10 Γάλλους με το αποτέλεσμα των εκλογών
Chevron Right