iEidiseis.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑiEidiseis.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑiEidiseis.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • AUTO - MOTO
    • EDITORIAL
    • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • MEDIA
    • OPINIONS
    • ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • SHOWBIZ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • VIDEO
    • VIRAL
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Live οι εξελίξεις για τον κορονοϊό
στην Ελλάδα & σε όλο τον κόσμο

Κόσμος

Τουρκία: Η Τουρκία θα κατασκευάσει ένα δικό της μαχητικό αεροσκάφος, λέει ο Ερντογάν

Τουρκία: Η Τουρκία θα κατασκευάσει ένα δικό της μαχητικό αεροσκάφος, λέει ο Ερντογάν ΑΠΕ/ΜΠΕ - ΕΡΑ
Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 - 14:07
Tweet

Τουρκία: Η Τουρκία θα κατασκευάσει ένα δικό της μαχητικό αεροσκάφος, λέει ο πρόεδρος Ερντογάν - Το Κατάρ υποστηρίζει τα τουρκικά σχέδια για εγκατάσταση Σύρων προσφύγων στις περιοχές που κατέλαβε η Τουρκία στη βορειοανατολική Συρία

Η Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάσει εγχωρίως ένα δικό της μαχητικό αεριωθούμενο ώστε να είναι έτοιμο τα επόμενα πέντε ή έξι χρόνια, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω μιας συνεχιζόμενης διαμάχης με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αγορά των αεριωθούμενων F-35.

Εξάλλου ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ, ότι η Τουρκία δεν έχει δώσει καμία υπόσχεση σε οποιονδήποτε ότι δεν θα εγκαταστήσει το ρωσικό αμυντικό σύστημα πυραύλων S-400, παρά τη διαμάχη με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα συστήματα αυτά.

Η Ουάσινγκτον έχει πει στην Άγκυρα πως οι S-400 αποτελούν απειλή για τα αμερικανικά μαχητικά F-35 και έχει προειδοποιήσει τη σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ ότι θα αντιμετωπίσει κυρώσεις των ΗΠΑ αν δεν αφήσει τα ρωσικά συστήματα. Οι ΗΠΑ απομάκρυναν επίσης την Τουρκία από το πρόγραμμα κατασκευής των F-35, στο οποίο η Άγκυρα ήταν αγοραστής και κατασκευαστής, ως απάντηση στη συμφωνία με τη Ρωσία.

Το Κατάρ μπορεί να υποστηρίξει τα σχέδια της Τουρκίας να εγκαταστήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες στη βορειοανατολική Συρία μετά την επίθεσή της εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής στην περιοχή, είπε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Η Τουρκία εξαπέλυσε τον περασμένο μήνα στρατιωτική επίθεση εναντίον της πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων της Συρίας, καταλαμβάνοντας μια λωρίδα εδάφους 120 χλμ. στα νοτιοανατολικά σύνορά της.

Αφότου εξαπέλυσε την επίθεση, η Τουρκία κάλεσε τους Δυτικούς συμμάχους της να υποστηρίξουν τα σχέδιά της για την κατασκευή νέων πόλεων στη βορειοανατολική Συρία, όπου λέει ότι θα μπορούσαν να εγκατασταθούν έως και οι μισοί από τα 3,6 εκατ. Σύροι πρόσφυγες τους οποίους φιλοξενεί.

Έχει καλέσει μια σύνοδο κορυφής διεθνών δωρητών προκειμένου να υποστηρίξουν το σχέδιο. Δυτικοί αξιωματούχοι λένε ότι δεν θα ήθελαν να χρηματοδοτήσουν οποιοδήποτε σχέδιο που περιλαμβάνει ακούσιες επιστροφές ή αλλαγές στη δημογραφική σύνθεση της Συρίας -- η Άγκυρα αρνείται ότι σχεδιάζει κάτι τέτοιο.

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News - Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο της επιστροφής από την επίσκεψή του στην Ντόχα, ο Ερντογάν είπε ότι παρουσίασε τα σχέδιά του στον εμίρη του Κατάρ Σέιχ Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι και πρόσθεσε πως «στον κ. Ταμίμ άρεσαν τα σχέδιά μας», σύμφωνα με το NTV.

Απαντώντας σε ερώτηση αν το Kατάρ θα βοηθήσει με τη χρηματοδότηση των σχεδίων ο Ερντογάν είπε: «Βρίσκονται στο σημείο τού 'μπορούμε να κάνουμε αυτές τις προσπάθειες μαζί'. Πραγματικά δεν υπάρχει άλλος τρόπος».

Η Ερυθρά Ημισέληνος του Κατάρ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως ξεκίνησε ένα πρόγραμμα κατασκευής κατοικιών σε συνεργασία με την τουρκική αρχή αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών AFAD κοντά στη βόρεια συριακή πόλη Αλ Μπαμπ, την οποία υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις κατέλαβαν από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος πριν από δύο χρόνια.

Οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και στο Κατάρ είναι στενές τα τελευταία χρόνια. Η Άγκυρα υποστήριξε την Ντόχα όταν η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ το 2017, το οποίο κατηγορούσαν ότι χρηματοδοτεί μαχητικές οργανώσεις. Την κατηγορία αρνείται η Ντόχα.

Ο Ερντογάν είπε ότι παρουσίασε επίσης τα σχέδια στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και πρόσθεσε ότι θα επαναλάβει την έκκλησή του για μια συνάντηση δωρητών στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο. Είπε ότι η υλοποίηση των σχεδίων θα ήταν «ένα παράδειγμα για τον κόσμο».

Η τουρκική επίθεση στη Συρία προκάλεσε έντονες επικρίσεις από τους δυτικούς συμμάχους της Άγκυρας που υποστηρίζουν ότι η επιχείρηση μπορεί να εμποδίσει τη μάχη κατά του ΙΚ. Η Τουρκία απέρριψε τις ανησυχίες αυτές και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται κατά των μαχητών.

Η Άγκυρα θεωρεί τις YPG, κύρια συνιστώσα των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), τρομοκρατική οργάνωση λόγω των διασυνδέσεών τους με τους Κούρδους αντάρτες στην Τουρκία. Έχει εξοργιστεί από την υποστήριξη της οργάνωσης από τις ΗΠΑ και έχει καλέσει κατ΄επανάληψη τους συμμάχους της να σταματήσουν να την υποστηρίζουν.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τουρκία: Άλλες 168 συλλήψεις πολιτών για σύνδεση με το δίκτυο Γκιουλέν
Τουρκία: Ο Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους να μετατρέψουν τα ξένα νομίσματά τους σε λίρες

 

Tags
  • F35
  • S400
  • ΜΑΧΗΤΙΚΟ
  • ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ
  • ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ
  • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Σχετικά Άρθρα

  • Ο Ερντογάν τρώει ξύλο από παντού, γράφει ο Δήμος Βερύκιος Ο Ερντογάν τρώει ξύλο από παντού, γράφει ο Δήμος Βερύκιος
  • Παύλος Χρηστίδης: Οι Τούρκοι ξέρουν τι θέλουν. Εμείς; Παύλος Χρηστίδης: Οι Τούρκοι ξέρουν τι θέλουν. Εμείς;
  • Γιώργος Κατρούγκαλος: Ειλικρίνεια και ενεργή διπλωματία, προσανατολισμένη σε έντιμη συμφωνία Γιώργος Κατρούγκαλος: Ειλικρίνεια και ενεργή διπλωματία, προσανατολισμένη σε έντιμη συμφωνία
επιστροφή στην κορυφή

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Live οι εξελίξεις για τον κορονοϊό
στην Ελλάδα & σε όλο τον κόσμο

NEWSROOM

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
  • Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου Ελλάδα | 18-01-2021 00:00
  • Super League: Η βαθμολογία και τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής Αθλητισμός | 17-01-2021 23:42
  • Survivor 2021: Περικλής και Ελέτσι αμφισβητούν ότι η Κάτια είναι άρρωστη - «Κάτι κρύβει» Media | 17-01-2021 23:39
  • Κακλαμανάκης: Bία κι ομερτά στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας- Απειλήθηκε δύο φορές η ζωή μου Ελλάδα | 17-01-2021 23:22
  • Survivor 2021: James και Έλενα Κρεμλίδου στο νοσοκομείο Media | 17-01-2021 23:10
  • Survivor 2021: Ένταση στους Μαχητές για το μοίρασμα του φαγητού Media | 17-01-2021 22:52
  • Μπόλονι: «Μία πολύ σημαντική νίκη - Τρομερή εμφάνιση ο Διούδης» Αθλητισμός | 17-01-2021 22:44
  • Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Νέο βίντεο με τους δράστες μετά την επίθεση - Τι υποστήριξαν στην απολογία τους Ελλάδα | 17-01-2021 22:33
  • Πάνω από 40 βουλευτές και εκατοντάδες μέλη της ΚΕΑ στην Κίνηση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Πολιτική | 17-01-2021 22:14
  • Άρης-Παναθηναϊκός 0-1: Οι καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης (vid) Αθλητισμός | 17-01-2021 22:12
  • Τζόκερ Κλήρωση 17/1/2020: Τζακ ποτ - Οι τυχεροί αριθμοί Ελλάδα | 17-01-2021 22:04
  • Θεσσαλονίκη: Αμαξοστοιχία έπεσε σε βράχια Ελλάδα | 17-01-2021 21:49
  • Άγριες Μέλισσες: Η ώρα μηδέν για τις αδελφές Σταμίρη έφτασε Media | 17-01-2021 21:33
  • ΑΕΛ: Διπλό «χτύπημα» με Ακούνια – Χουσίνο Αθλητισμός | 17-01-2021 21:30
  • Ναβάλνι: Συνελήφθη μόλις έφτασε στη Μόσχα Κόσμος | 17-01-2021 21:15
  • Όταν ο Τάκης Ζαχαράτος συνάντησε τη Ματίνα Παγώνη Viral | 17-01-2021 20:54
  • Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0: Λευκή ισοπαλία στο Άνφιλντ (vid) Αθλητισμός | 17-01-2021 20:48
  • Κλειστά σχολεία 18/1: Αναλυτικά ποια δεν θα ανοίξουν στην Αττική Ελλάδα | 17-01-2021 20:36
  • Άρης - Παναθηναϊκός 75-93: Τα στιγμιότυπα της νίκης των «πρασίνων» στο Nick Galis Hall (vid) Αθλητισμός | 17-01-2021 20:27
  • Βόλος-Λαμία 1-1: Οι καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης (vid) Αθλητισμός | 17-01-2021 20:15
Όλες οι Ειδήσεις

ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ από τον Γιώργο Λακόπουλο

Θόδωρος Λιβάνιος: Παρεμβάσεις
Θόδωρος Λιβάνιος: Παρεμβάσεις
17-01-2021 18:19
Κυριάκος Μητσοτάκης: 500ρικο
Κυριάκος Μητσοτάκης: 500ρικο
16-01-2021 13:01
Μιχάλης Κατρίνης: Καλύτερος
Μιχάλης Κατρίνης: Καλύτερος
15-01-2021 11:25
Περισσότερες Προσωπογραφίες
iEidiseis.gr
iEidiseis.gr
  • RSSSubscribe us on News
  • FacebookLike us on Facebook
  • TwitterFollow us on Twitter
  • Google News
  • Youtube Subscribe on Youtube
  • Ποιοι Είμαστε
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
Copyright © 2018 - 2020 iEidiseis.gr (NEWSROOM Ι.Κ.Ε.). All rights reserved.
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • AUTO - MOTO
    • EDITORIAL
    • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • MEDIA
    • OPINIONS
    • ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • SHOWBIZ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • VIDEO
    • VIRAL
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ