Μακελειό στην Ταϊλάνδη: Τουλάχιστον 29 οι νεκροί

Ταϊλανδός στρατιώτης, ευρισκόμενος σε παροξυσμό, άνοιξε πυρ μέσα σε εμπορικό κέντρο βορειοανατολικής πόλης σκοτώνοντας τουλάχιστον 29 ανθρώπους και τραυματίζοντας 57
Μακελειό στην Ταϊλάνδη: Τουλάχιστον 29 οι νεκροί
iEidiseis

iEidiseis

17:29 - 09/02/2020

Ο ένοπλος στρατιώτης στην Ταϊλάνδη, εξαγριωμένος από μια συμφωνία για περιουσιακά στοιχεία σκότωσε τουλάχιστον 29 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 57 σπέρνοντας τον τρόμο σε τέσσερις περιοχές και γύρω από την πόλη Νακόν Ρατσασίμα, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας, σήμερα νωρίς το πρωί.

Τα περισσότερα από τα θύματά του βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο (Terminal 21) όπου και ο ένοπλος δολοφόνος παρέμεινε οχυρωμένος στην διάρκεια της νύχτας, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν αποκλείσει την γύρω περιοχή, έχοντας κλέψει ένα επιθετικό όπλο, αλλά και πυρομαχικά από την βάση όπου υπηρετούσε.

{https://twitter.com/NIN24x7News/status/1226197724569141249}

«Προσωπικά» τα κίνητρα

Το πολύνεκρο μακελειό στο εμπορικό κέντρο είναι «πρωτοφανές» στη χώρα, είπε ο πρωθυπουργός. «Είναι πρωτοφανές στην Ταϊλάνδη και θέλω να είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει μια τέτοια κρίση», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο νοσοκομείο της πόλης Νακόν Ρατσασίμα όπου πήγε να επισκεφθεί τους τραυματίες, οι οποίοι διακομίστηκαν εκεί μετά τη σφαγή.

Πρόσθεσε ότι τα κίνητρα του δολοφόνου ήταν «προσωπικά», έχουν σχέση με μια διένεξη για την «πώληση ενός σπιτιού» στην οποία θεωρούσε ότι είχε εξαπατηθεί.

{https://twitter.com/KhaosodEnglish/status/1226154542934310913}

Το χρονικό

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ταϊλάνδης ο στρατιώτης ήταν 34 ετών, επαγγελματίας στρατιώτης, εκπαιδευτής σκοποβολής στη μονάδα του και εκπαιδευμένος ελεύθερος σκοπευτής στο πρόγραμμα των ειδικών δυνάμεων.

Ο Τζακραπάντ Τόμα, σκόρπισε τον θάνατο στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα (γνωστή και με την ονομασία Κοράτ) πυροβολώντας μέσα σε στρατιωτική βάση, σε έναν βουδιστικό ναό και στο εμπορικό κέντρο Terminal 21, όπου οι αρχές πιστεύουν ότι κρατούσε ομήρους.

Ο Τόμα ξεκίνησε τη σφαγή αργά το απόγευμα, από μια στρατιωτική βάση, όπου σκότωσε τρεις ανθρώπους. Αρχικά άνοιξε πυρ στο σπίτι ενός ανώτερου αξιωματικού και μετά μέσα στον στρατώνα. «Έκλεψε ένα στρατιωτικό όχημα και πήγε στο κέντρο της πόλη», είπε ο αντισυνταγματάρχης Μονγκόλ Κουπτασίρι.

Εκεί, μπήκε στο εμπορικό κέντρο Terminal 21 και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως τους πελάτες, με όπλα που είχε κλέψει από το οπλοστάσιο της βάσης.

Ο Ταϊλανδός υποαξιωματικός κατάφερε να διαφύγει από το εμπορικό κέντρο όπου είχε ταμπουρωθεί, μετά από ανταλλαγή πυρών με τις ειδικές δυνάμεις, μετέδωσε ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, το Thairath TV. Αντάλλαξε πυρά με τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων στο πολυώροφο γκαράζ του εμπορικού κέντρου.

Στη συνέχεια, πυροβόλησε μια φιάλη αερίου, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και μέσα στη σύγχυση εξαφανίστηκε, ανέφερε ο ρεπόρτερ του καναλιού. Δύο μέλη των ειδικών δυνάμεων τραυματίστηκαν. Ο ένοπλος συνέχισε να πυροβολεί και στον δρόμο, κοντά στο γκαράζ.

Λίγο αργότερα, οι αρχές κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν, μετά από μία «ολονύκτια» επιχείρηση.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων