BREAKING NEWS

Κορονοϊός: 132 κρούσματα στην Ιταλία - Ακυρώνεται το καρναβάλι της Βενετίας

Εκατόν τριάντα δύο τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ιταλία - Σταματά το καρναβάλι της Βενετίας - Σε καραντίνα οι μετανάστες του Ocean Viking
Κορονοϊός: 132 κρούσματα στην Ιταλία - Ακυρώνεται το καρναβάλι της Βενετίας
EPA/NICOLA FOSSELLA
iEidiseis

iEidiseis

14:36 - 23/02/2020
Τελευταία ενημέρωση: 07:20 - 24/02/2020

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, τα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα είναι, πλέον, εκατόν τριάντα δύο.

Είκοσι έξι ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων. Παράλληλα, ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του, καθ΄όλη την επόμενη εβδομάδα. Ένα προληπτικό μέτρο για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού. Εξήγησε επίσης, ότι μπορεί να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον.

{https://twitter.com/marklowen/status/1231514884405415936}

Και στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, με πρωτεύουσα την Τεργέστη, από αύριο μέχρι και το τέλος του μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα πανεπιστήμια, όπως και οι μικρές και μεγάλες βιβλιοθήκες της περιοχής.

Ακόμη, με απόφαση του περιφερειάρχη του Βένετο, Λούκα Τζάια, σταματούν όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις, μέχρι τα τέλη του μηνός. Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνεται και η διακοπή των εκδηλώσεων του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας. Θα παραμείνουν κλειστά, επίσης, τα σχολεία, τα μουσεία και τα πανεπιστήμια της περιφέρειας.

Παράλληλα, οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να θέσουν σε καραντίνα τους 274 μετανάστες και το πλήρωμα του πλοίου Ocean Viking (που ανήκει στην ΜΚΟ Sos Mediterranè) και το οποίο μόλις ελλιμενίσθηκε στο Ποτσάλο της Σικελίας.

Κορονοϊός: Σε συναγερμό η Ιταλία, πάνω από 100 τα κρούσματα ⎯ Περιοριστικά μέτρα για 50.000 κατοίκους

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, τέλος, η οικονομική ζημιά από τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κοροναϊού, για τις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά, ανέρχεται ήδη στα 18 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.

Έκτακτα μέτρα, σε ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις

Νωρίτερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, κατά την διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, στο τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας, στην Ρώμη, ανέφερε ότι στο εξής θα απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τα χωριά και τις κωμοπόλεις στις οποίες σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19. Θα υπάρξουν μόνον περιορισμένες και πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Παράλληλα, προσωρινά, στις περιοχές αυτές σταματούν τα σχολικά μαθήματα και κλείνουν οι διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες. «Αν χρειαστεί, θα ζητήσουμε την βοήθεια των ενόπλων δυνάμεων, αλλά βασίζομαι στο αίσθημα ευθύνης των πολιτών», είπε ο Κόντε. Τα μέτρα αυτά αφορούν τουλάχιστον πενήντα χιλιάδες άτομα.

22318819

Η ιταλική κυβέρνηση, επίσης, αποφάσισε ότι αύριο αναβάλλονται όλες οι αθλητικές δραστηριότητες στις περιφέρειες Βένετο και Λομβαρδία, συμπεριλαμβανομένων και των ποδοσφαιρικών αγώνων της Α' Εθνικής κατηγορίας. Το ιταλικό υπουργείο Yγείας θα μπορεί, επίσης, να απαγορεύει, σε περίπτωση που το κρίνει σκόπιμο, τις σχολικές εκδρομές, στην Ιταλία και στο εξωτερικό.

«Η υγεία των Iταλών, στην κλίμακα των αξιών μας, είναι αναμφίβολα στην πρώτη θέση. Θα πληροφορούμε καθημερινά τους πολίτες μας, για το τι ακριβώς συμβαίνει», τόνισε ο Τζουζέπε Κόντε.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να παυθεί η εφαρμογή της Συνθήκης του Σένγκεν», ολοκλήρωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβερνητικής συμμαχίας.

{https://twitter.com/CGTNOfficial/status/1231529131176841219}

Αναβλήθηκε και το Τορίνο-Πάρμα

Τα αυξανόμενα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία είχαν ως αποτέλεσμα να αναβληθεί και τέταρτο παιχνίδι για την 25η αγωνιστική της Serie A.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζιουζέπε Κόντε, είχε ανακοινώσει χθες βράδυ την αναβολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων στις περιφέρειες Βένετο και Λομβαρδία. Αυτή η εξέλιξη έχει ως αποτέλεσμα να μη διεξαχθούν οι αναμετρήσεις Αταλάντα-Σασουόλο, Βερόνα-Κάλιαρι και Ίντερ-Σαμπντόρια, που ήταν προγραμματισμένο να τελεστούν σήμερα και οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής στη Serie A.

Όμως, υπάρχουν νέα κρούσματα στο Πιεμόντε, με αποτέλεσμα να αναβληθεί και ο αγώνας Τορίνο-Πάρμα, λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων