Κορονοϊός: Τρίτος νεκρός στην Ιταλία, στα 150 τα κρούσματα - Ακυρώθηκε το καρναβάλι της Βενετίας

Στην ακύρωση των εκδηλώσεων του καρναβαλιού της Βενετίας προχώρησαν οι ιταλικές αρχές, μεταξύ άλλων μέτρων, καθώς η χώρα τελεί σε κατάσταση συναγερμού λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού. 150 τα κρούσματα, τρεις οι νεκροί.
Κορονοϊός: Τρίτος νεκρός στην Ιταλία, στα 150 τα κρούσματα - Ακυρώθηκε το καρναβάλι της Βενετίας
EPA/Andrea Fasani
iEidiseis

iEidiseis

18:55 - 23/02/2020
Τελευταία ενημέρωση: 07:20 - 24/02/2020

Τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ιταλία είναι πλέον 150, μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, ενώ το απόγευμα της Κυριακής (23/2) έγινε γνωστό ότι υπάρχει και τρίτος νεκρός.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μία γυναίκα η οποία ζούσε στην Κρεμόνα της βόρειας Ιταλίας ως το τρίτο θύμα του φονικού ιού στη γειτονική χώρα.

{https://twitter.com/marklowen/status/1231620906210021376}

Νωρίτερα, οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν πως 26 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων. Παράλληλα, ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του, καθ΄όλη την επόμενη εβδομάδα, μέτρο που χαρακτήρισε «προληπτικό» για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού. Εξήγησε επίσης, ότι μπορεί να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον.

Εξάλλου, στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, με πρωτεύουσα την Τεργέστη, από αύριο μέχρι και το τέλος του μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα πανεπιστήμια, όπως και οι μικρές και μεγάλες βιβλιοθήκες της περιοχής.

Ακυρώνεται το καρναβάλι της Βενετίας

Ακόμη, με απόφαση του περιφερειάρχη του Βένετο, Λούκα Τζάια, σταματούν όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις, μέχρι τα τέλη του μηνός. Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνεται και η διακοπή των εκδηλώσεων του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας. Θα παραμείνουν κλειστά, επίσης, τα σχολεία, τα μουσεία και τα πανεπιστήμια της περιφέρειας.

Παράλληλα, οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να θέσουν σε καραντίνα τους 274 μετανάστες και το πλήρωμα του πλοίου Ocean Viking (που ανήκει στην ΜΚΟ Sos Mediterranè) και το οποίο μόλις ελλιμενίσθηκε στο Ποτσάλο της Σικελίας.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, τέλος, η οικονομική ζημιά από τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κοροναϊού, για τις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά, ανέρχεται ήδη στα 18 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.

Κορονοϊός: Σε συναγερμό η Ιταλία, πάνω από 100 τα κρούσματα ⎯ Περιοριστικά μέτρα για 50.000 κατοίκους

Έκτακτα μέτρα, σε ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, κατά την διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, στο τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας, στην Ρώμη, ανέφερε ότι στο εξής θα απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τα χωριά και τις κωμοπόλεις στις οποίες σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19. Θα υπάρξουν μόνον περιορισμένες και πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Παράλληλα, προσωρινά, στις περιοχές αυτές σταματούν τα σχολικά μαθήματα και κλείνουν οι διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες. «Αν χρειαστεί, θα ζητήσουμε την βοήθεια των ενόπλων δυνάμεων, αλλά βασίζομαι στο αίσθημα ευθύνης των πολιτών», είπε ο Κόντε. Τα μέτρα αυτά αφορούν τουλάχιστον πενήντα χιλιάδες άτομα.

22318819

Η ιταλική κυβέρνηση, επίσης, αποφάσισε ότι αύριο αναβάλλονται όλες οι αθλητικές δραστηριότητες στις περιφέρειες Βένετο και Λομβαρδία, συμπεριλαμβανομένων και των ποδοσφαιρικών αγώνων της Α' Εθνικής κατηγορίας. Το ιταλικό υπουργείο Yγείας θα μπορεί, επίσης, να απαγορεύει, σε περίπτωση που το κρίνει σκόπιμο, τις σχολικές εκδρομές, στην Ιταλία και στο εξωτερικό.

«Η υγεία των Iταλών, στην κλίμακα των αξιών μας, είναι αναμφίβολα στην πρώτη θέση. Θα πληροφορούμε καθημερινά τους πολίτες μας, για το τι ακριβώς συμβαίνει», τόνισε ο Τζουζέπε Κόντε.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να παυθεί η εφαρμογή της Συνθήκης του Σένγκεν», ολοκλήρωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβερνητικής συμμαχίας.

{https://twitter.com/CGTNOfficial/status/1231529131176841219}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων