Κορονοϊός: Κλείνουν όλες οι ρωμαιοκαθολικές εκκλησίες στη Ρώμη

Οι ρωμαιοκαθολικές εκκλησίες της Ρώμης διατάχθηκε να κλείσουν εξαιτίας του κορονοϊού, σε ένα μέτρο που πιστεύεται ότι είναι πρωτόγνωρο στη σύγχρονη εποχή.
Κορονοϊός: Κλείνουν όλες οι ρωμαιοκαθολικές εκκλησίες στη Ρώμη
EPA/CIRO FUSCO
iEidiseis

iEidiseis

21:50 - 12/03/2020
Τελευταία ενημέρωση: 22:09 - 12/03/2020

Όλες οι εκκλησίες της Επισκοπής της Ρώμης θα κλείσουν μέχρι τις 3 Απριλίου σε μια προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας του κορονοϊού.

Αυτό ανακοίνωσε νωρίτερα την Πέμπτη ο Ιταλός καρδινάλιος Άντζελο ντε Ντονάτις, επίσκοπος της Ρώμης, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία. «Μέχρι την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, η πρόσβαση στις εκκλησίες της Ρώμης και γενικότερα σε χώρους λατρείας, που είναι ανοιχτοί στο κοινό, απαγορεύεται σε όλους τους πιστούς», ανέφερε η ανακοίνωση του ίδιου.

Σημειώνεται πως ενώ οι λειτουργίες, όπως οποιεσδήποτε άλλες συναθροίσεις είχαν ήδη απαγορευτεί, οι εκκλησίες παρέμεναν ανοικτές στους πιστούς που ήθελαν να προσευχηθούν εκεί.

Το μέτρο πιστεύεται ότι είναι πρωτόγνωρο στη σύγχρονη εποχή.

«Ας θυμηθούμε ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε για το κοινό καλό», πρόσθεσε ο Επίσκοπος ντε Ντονάτις, αναφέροντας, στη συνέχεια, όλες τις αποφάσεις που έλαβε η ιταλική κυβέρνηση στον αγώνα της κατά της πανδημίας Covid-19.

Πάνω από 1000 οι νεκροί

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό για τον κορονοϊό στην Ιταλία τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν ανήλθαν σήμερα σε 15.113, συνολικά, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 1.016.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Λομβαρδία καταγράφονται 8.725 κρούσματα και 744 νεκροί, αριθμοί που τη καθιστούν την πλέον πληττόμενη περιφέρεια από τον COVID-19. Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια οι ασθενείς είναι 1947 και οι νεκροί, συνολικά, 146. Στο δε Βένετο αναφέρονται 1384 ασθενείς και 32 νεκροί.

Καραντίνα και απεργίες

Η γειτονική χώρα διανύει την τρίτη ημέρα εφαρμογής των αυστηρών μέτρων προφύλαξης και αντιμετώπισης του κορονοϊού, με τον Τζουζέπε Κόντε να ανακοινώνει, σε νέο διάγγελμά του χθες, ότι μπαίνει «λουκέτο» σε όλη την επικράτεια, με τα φαρμακεία, ορισμένα καταστήματα τροφίμων και τις συγκοινωνίες να παραμένουν ανοιχτά ούτως ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι βγαίνουν -κατ' ανάγκη- από τα σπίτια τους.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως κυρήχθησαν απεργίες στιγμή στις περιοχές Άστι, Βερτσέλι και Κούνεο του ιταλικού βορρά, με αίτημα να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των εργαζομένων ή να σταματήσει η παραγωγική δραστηριότητα.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων