Media

Μάκης Τσέλιος: Ο κόσμος δεν αγόραζε τα ρούχα μου για να μην κολλήσει AIDS

«Αντιμετωπίσαμε ρατσισμό σε μεγάλο βαθμό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο γνωστός σχεδιαστής μόδας για τον Billy Bο που έπασχε από AIDS.

Για τον πορεία του στον χώρο της μόδας, αλλά και τον ρατσισμό που αντιμετώπισε όταν ο επί σειρά ετών στενός του συνεργάτης, Billy Bο, έδινε μάχη με το AIDS μίλησε ο σχεδιαστής μόδας Μάκης Τσέλιος.

Αναλυτικότερα, σε συνέντευξή του στο MEGA, ο γνωστός σχεδιαστής μόδας αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Billy Bo, με τον οποίο είχαν γίνει το απόλυτο σχεδιαστικό δίδυμο από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 μέχρι και το 1987.

«Η πρώτη μου δουλειά ήταν πωλήσεις αυτοκινήτων και μηχανημάτων. Επί 10 χρόνια. Τότε γνώρισα τον Billy Bo και ήθελα να τον βοηθήσω», είπε.

Αναφερόμενος στη μάχη του Billy Bo με το AIDS, ο Μάκης Τσέλιος τόνισε: «Οι άνθρωποι φεύγουν νωρίς γιατί μάλλον ο Θεός τους θέλει. Ο Billy Bo ήταν ένα πανέμορφο πλάσμα και υπέροχο άτομο. Την περίοδο που ζούσε, είχα χτίσει έναν τοίχο να μην τον πλησιάζει κανείς και τον ενοχλήσει, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν μήπως βρούμε κανένα φάρμακο».

«Ο κόσμος δεν είχε ενημέρωση και δεν φέρθηκαν καλά, αλλά δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις γιατί φοβόντουσαν. Αντιμετωπίσαμε ρατσισμό σε μεγάλο βαθμό, δε με καλούσαν, δε με χαιρετούσαν, δεν αγόραζαν ρούχα γιατί φοβόντουσαν μην κολλήσουν. Πριν αρρωστήσει ο Billy Bo είχα κατάθλιψη, έχασα 19 κιλά και νόμιζαν ότι κι εγώ είμαι άρρωστος» συγκλονίζει ο Μάκης Τσέλιος.

Ποιοι του ζητούν έκπτωση

«Καριέρα στο εξωτερικό έκανε η Έλενα Κουντουρά και πολύ μεγάλη, μετά η Βίκυ Κουλιανού, η Καγιά έκανε φωτογραφική καριέρα έξω και η Μάρα Δαρμουσλή», είπε ο ίδιος για μοντέλα από την Ελλάδα που έκαναν καριέρα και στο εξωτερικό.

Αναφερόμενος στις σταρ του σινεμά με τις οποίες είχε συνεργαστεί, ο διάσημος σχεδιαστής είπε ότι «Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν πάρα πολύ δουλευταρού, ήξερε πολλά, αλλά είχε και μια μεγάλη αυλή. Η Έλενα Ναθαναήλ ήταν αγαπημένη μου φίλη, τη χάσαμε νωρίς».

«Αυτοί που μου ζητούν έκπτωση είναι οι φίλοι, οι διάσημοι όχι. Παλιά είχαμε πορτιέρη για να βγαίνουν από το ατελιέ και να μπαίνουν άλλοι», περιέγραψε ο ίδιος, ενώ αποκάλυψε και ότι ετοιμάζει βιβλίο με τις εμπειρίες της ζωής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Σύγχυση με το πιστοποιητικό επαναμόλυνσης: Αναλυτικά όλες οι περιπτώσεις
ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Σήμερα οι πληρωμές για τον Ιανουάριο
Chevron Right