Ο Τάσος Χαλκιάς δεν έχει μάθει να μασάει τα λόγια του, όπως γνωρίζουμε από τις τοποθετήσεις του κατά καιρούς για τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ηθοποιών αλλά και των υπόλοιπων απασχολούμενων στον χώρο του θεάματος τα τελευταία χρόνια.
Ο αγαπημένος ηθοποιός βρέθηκε την Κυριακή 10 Οκτωβρίου καλεσμένος της Ελένης Τσολάκη στο πλατό της εκπομπής «Open Weekend» για να μιλήσει για την παράσταση «Η γυναίκα με τα μαύρα» στην οποία πρωταγωνιστεί στο Θέατρο Πειραιώς 131 και για την αγωνία που αισθάνεται για την πορεία της πανδημίας και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.
«Δείχνουν τα πράγματα ότι δεν θα γίνουν χειρότερα αλλά καμιά φορά ό,τι δείχνει, δεν είναι αυτό που θα γίνει» επισήμανε.
Και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά στο πλατό, ο Τάσος Χαλκιάς αντιλήφθηκε ότι από πίσω από τις κάμερες κάποιος έκανε νόημα στην Ελένη Τσολάκη να επισπεύσει την κουβέντα.
«Το θέατρο ξεπερνάει τα κοινωνικά θέματα, έχει πολύ μεγαλύτερη αξία», είπε ενοχλημένος ο ηθοποιός.
«Είδες τώρα δεν μας έμεινε πολύς χρόνος και βιάζεσαι πάρα πολύ να με ξεπετάξεις. Αυτό λοιπόν το πράγμα δεν είναι καλό. Να το γνωρίζετε. Δε φταις εσύ καθόλου, εγώ όμως θέλω να τα πω στον αέρα αυτά. Εκτός αν τα κόψετε στο μοντάζ, αλλά δε μπορείτε γιατί είναι live η εκπομπή.
»To θέμα είναι ότι δεν πρέπει να δίνετε τόσο λίγο χρόνο σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως είναι το θέατρο. Καλό είναι και το μαγείρεμα και όλα αυτά. Αλλά το θέατρο ξεπερνάει τα κοινωνικά θέματα, έχει πολύ μεγαλύτερη αξία. Αυτά που είπα δεν έχουν να κάνουμε με την αγάπη μου για εσάς», δήλωσε ο Τάσος Χαλκιάς.