BREAKING NEWS

Σωτήρης Χατζάκης για Ρουβά – Λιγνάδη: Έχουμε μια ενορχηστρωμένη κατάσταση πριν από τη δίκη

Ο τέως διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρης Χατζάκης μίλησε στη «Super Κατερίνα» για την εξομοίωση των παιδεραστών με τους τοξικομανείς και τους κινδύνους αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη.
Σωτήρης Χατζάκης για Ρουβά – Λιγνάδη: Έχουμε μια ενορχηστρωμένη κατάσταση πριν από τη δίκη

Γράφει ο

14:46 - 14/02/2022
Τελευταία ενημέρωση: 14:52 - 14/02/2022

Ο Σωτήρης Χατζάκης βρέθηκε σήμερα στην παρέα της «Super Κατερίνας» για να σχολιάσει τις δηλώσεις του Σάκη Ρουβά για τον Δημήτρη Λιγνάδη λίγο πριν από την επανέναρξη της δίκης του τελευταίου στις 25 Φεβρουαρίου.

«Εγώ έχουμε μια ενορχηστρωμένη κατάσταση λίγο πριν από τη δίκη. Αυτό είναι πολύ σοβαρό γιατί ο κόσμος του θεάτρου πενθεί -ο κόσμος του θεάτρου δοκιμάζεται με ένα πολύ σοβαρό περιστατικό κι έπονται και άλλα» είπε ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός, ο οποίος μοιράστηκε με τους συνομιλητές τις ανησυχίες του για τις «μεθοδεύσεις» γύρω από τη δίκη.

«Αν αυτή τη στιγμή ενορχηστρώνεται μια ιστορία που πάει να μας πει ότι πρέπει να δούμε βιαστές και παιδεραστές σαν τοξικομανείς, τότε πρόκειται για απόπειρα να νομιμοποιηθεί ο φόβος του κόσμου ότι στο τέλος δεν θα επικρατήσει το σωστό ή το δίκαιο, ούτε οι δικαστές θα μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο γιατί σημαίνει ότι κλείνουν το μάτι στην εξουσία για να μας που ότι εσείς πείτε τα, εσείς αγωνιστείτε, αλλά όπως κάθε κίνημα και κάθε επανάσταση θα σβήσει. Θα βάλουμε προβεβλημένα άτομα με μηχανισμούς από κάτω πολύ ισχυρούς πολιτικά και οικονομικά κι στο τέλος δεν θα γίνει τίποτα γιατί αυτός θα αθωωθεί και η ιστορία θα ξαναγίνει. Είναι μαθηματικά βέβαιο πως, αν δεν υπάρξει νέμεσις, η ιστορία θα επαναληφθεί. Είναι μια ιστορία υβριστική».

Όσο για τις δηλώσεις Ρουβά, ο Σωτήρης Χατζάκης υπήρξε καταπέλτης.
«Εγώ δεν είμαι από εκείνους που μεγάλωσαν με τα τραγούδια του Σάκη. Γνωρίζω ότι ο κόσμος τον αγαπάει. Οι δηλώσεις ήταν άστοχες. Η πρώτη του δήλωση θα έπρεπε να είναι “συμπάσχω με τα θύματα”. Δεν μπορεί η πρώτη δήλωση να είναι “αγαπώ τον θύτη, δεν συμπάσχω με τα θύματα”. Διότι αυτό σαν πολίτη με θυμώνει.

Θα πρέπει να προσέχουμε τι λέμε αυτή την περίοδο διότι οτιδήποτε πούμε εμείς, διάφορα δημόσια πρόσωπα λίγο ή πολύ, έχει στόχο τους δικαστές. Εκεί επικεντρώνεται η ιστορία. Υπάρχει προσπάθεια να ξεπλυθεί μια κατάσταση, υπάρχει προσπάθεια να επικρατήσει η βία και η οποιαδήποτε παραβατικότητα».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ροή Ειδήσεων