Ο Σασμός επιστρέφει τη Δευτέρα στον Alpha και τα spoiler οργιάζουν σε όλα τα μέσα για το μέλλον των ηρώων και τις συνταρακτικές εξελίξεις. Το περιβάλλον της Κρήτης και ο κινηματογραφικός τρόπος λήψης των επεισοδίων έχουν κάνει τη μεγάλη διαφορά. Πολλά και καλά εξωτερικά πλάνα, φυσικό τοπίο και υπέροχη πρωτότυπη μουσική που έχει γραφτεί ειδικά για τη σειρά.
Το κοινό έχει αγκαλιάσει τους ηθοποιούς και τις σχέσεις τους και ασχολείται εκτενώς με το δράμα που περνούν. Ο Β’ κύκλος έρχεται ακόμη πιο δυνατός σε πλοκή και η βεντέτα συνεχίζεται με τα νέα πρόσωπα που θα εισβάλλουν στη σειρά. Οι νεκροί ξεβράζονται κυριολεκτικά από τη θάλασσα και έρχονται στο χωριό για να εκδικηθούν για το αίμα των συγγενών τους. Οι Βρουλάκηδες και οι Σταματάκηδες κρατούν άσβεστη τη φλόγα του μίσουν, αλλά οι αποκαλύψεις έρχονται να τα ανατρέψουν όλα. Και μετά από αυτό δεν θα υπάρχει γυρισμός για κάποιους.
Θα ξαναγεννηθεί όμως η ελπίδα κι ο Σασμός;
Δείτε τα νέα πρόσωπα που θα δούμε στα νέα επεισόδια:
Παύλος Βρουλάκης (Στέλιος Μάινας)
Ο Παύλος είναι πρώτος ξάδερφος του Μάρκου Βρουλάκη. Ήταν παντρεμένος με την Αιμιλία (Γιώτα Φέστα) κι είχαν έναν γιο, που πνίγηκε μικρός. Ο θάνατός του τους χώρισε για πάντα. Μετά από αυτό ήρθε η δολοφονία του Μάρκου να του οπλίσει το χέρι. Μετά από αυτό όλοι μαθαίνουν πως πνίγηκε για να κάνει την ανατροπή και να επιστρέψει 20 χρόνια μετά.
Αιμιλία Ξενάκη (Γιώτα Φέστα )
Είναι η πρώην γυναίκα του Παύλου Βρουλάκη και εισαγγελέας. Τώρα είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Μαραθάκη (Μ. Πετούσης). Είναι παιδική φίλη της Σοφίας. Όταν θα δει τον Παύλο ξαφνικά μπροστά της θα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της.
Ευθύμης Φαρμάκης (Δημήτρης Αλεξανδρής)
Είναι φίλος του Παύλου Βρουλάκη. Λαθρέμπορος όπλων και γνωστός σεσημασμένος.Τώρα βγαίνει και γίνεται ιδιοκτήτης ενός μπαρ στο Ρέθυμνο.
Λευτέρης Ορφανός (Γιώργος Γεροντιδάκης)
Είναι ο νέος αστυνομικός που έρχεται στο χωριό με αποστολή. Δεν έχει προσωπική ζωή λόγω της δουλειάς του. Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει.
Δημήτρης Μαραθάκης (Μάνος Πετούσης)
Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, σύζυγος Αιμιλίας. Κάποτε ήταν φίλος του Παύλου Βρουλάκη και στάθηκε στο πλευρό της Αιμιλίας όταν έμαθαν πως πνίγηκε. Έχει μια κόρη από τον πρώτο του γάμο στην οποία η Αιμιλία έδωσε όλη την αγάπη της μετά τον χαμό του γιου της.