IQ 160: Κάνει πρεμιέρα απόψε η νέα αστυ-κωμική σειρά του STAR – Τι θα δούμε

Την αστυ-κωμική σειρά «IQ 160», με πρωταγωνιστές τη Σμαράγδα Καρύδη και τον Νίκο Κουρή, εντάσσει από απόψε (26/03) το STAR στο πρόγραμμά του.
IQ 160: Κάνει πρεμιέρα απόψε η νέα αστυ-κωμική σειρά του STAR – Τι θα δούμε
STAR

12:41 - 26/03/2023
Τελευταία ενημέρωση: 12:43 - 26/03/2023

Το STAR έχει ετοιμάσει μια ιδιαίτερη αστυ-κωμική σειρά, με πρωταγωνιστές τους Νίκο Κουρή και Σμαράγδα Καρύδη σε παραγωγή της Barking Well Media του Νίκου Κοκλώνη, που λέγεται «IQ 160» και πρόκειται να κάνει πρεμιέρα, απόψε (26/03), στις 21:00, με διπλό επεισόδιο.

Ποια η υπόθεση της σειράς

Κεντρική ηρωίδα είναι η Πηνελόπη, μια χωρισμένη μητέρα, με ασυνήθιστα υψηλό δείκτη ευφυΐας, που εργάζεται ως καθαρίστρια σε αστυνομικό τμήμα. Ένα βράδυ, εμπλέκεται, άθελά της, στην έρευνα ενός εγκλήματος και συνεισφέρει αποφασιστικά στη διαλεύκανσή του. Ο επικεφαλής αξιωματικός αποφασίζει να τη συμπεριλάβει, δοκιμαστικά, στην ομάδα του, ως σύμβουλο.

Μαζί της, θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες καταστάσεις και θα καταφέρουν να εξιχνιάσουν μια σειρά σκοτεινών εγκλημάτων. Στην αρχή, η Πηνελόπη, με τον εκρηκτικό χαρακτήρα της, θα καταφέρει να αναστατώσει για τα καλά την ομάδα. Τελικά, όμως, η συμβολή της θα αποδειχτεί πολύτιμη, όχι μόνο στην επίλυση των αστυνομικών υποθέσεων, αλλά και στην ισορροπία των μεταξύ τους σχέσεων.

Τα πρώτα δύο επεισόδια και το καστ

Στο πρώτο επεισόδιο, λοιπόν, η Πηνελόπη Μουρίκη εργάζεται ως καθαρίστρια στα γραφεία της Διεύθυνσης Ανθρωποκτονιών. Ένα βράδυ, ξεσκονίζοντας, ρίχνει τυχαία κάτω ένα φάκελο και αντικρίζει τα στοιχεία μιας δολοφονίας. Το κοφτερό μυαλό της τα επεξεργάζεται σε χρόνο ρεκόρ, εντοπίζει κάποιες αστοχίες και κάνει τις διορθώσεις της στον πίνακα, όπου είναι αναρτημένα τα στοιχεία του εγκλήματος. Ένας άντρας έχει δεχθεί έναν θανάσιμο πυροβολισμό και ύποπτη θεωρείται η δικηγόρος σύζυγός του.

Με την παρέμβαση της Πηνελόπης, οι ντετέκτιβ καταλαβαίνουν πως η γυναίκα δεν είναι ένοχη, αλλά έχει απαχθεί από τον δολοφόνο και κινδυνεύει και η ίδια. Ανακαλύπτουν ότι είχε πολλούς ανοιχτούς λογαριασμούς στο οικογενειακό και επαγγελματικό της περιβάλλον και, εξετάζοντας τα στοιχεία, που προκύπτουν, φτάνουν επιτυχώς στη λύση του μυστηρίου. Ύστερα από αυτό, προτείνουν στην Πηνελόπη να γίνει μόνιμη σύμβουλος του τμήματος και εκείνη δέχεται. Ζητάει, όμως, από τους αστυνομικούς να διερευνήσουν την εξαφάνιση τού πατέρα της μεγάλης της κόρης, ο οποίος χάθηκε μυστηριωδώς πριν από δεκαπέντε χρόνια.

Γκεστ του επεισοδίου είναι οι εξής: Ορνέλα Λούτη, Γιούλη Τσαγκαράκη, Όλγα Μιχοπούλου, Χρήστος Γεωργαλής, Δημήτρης Δεγαΐτης, Τάνια Παλαιολόγου.

Όσον αφορά στο δεύτερο επεισόδιο της πρεμιέρας, η Πηνελόπη είναι παρορμητική και απείθαρχη. Δεν δίνει σημασία στο πρωτόκολλο, με αποτέλεσμα να εξοργίζει τον υπαστυνόμο Αργύρη Καλατζή. Παρ’ όλο, όμως, που η συμπεριφορά της τον βάζει σε μπελάδες, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει το ταλέντο της.

Στην καινούργια υπόθεση που προκύπτει, ένας άντρας βρίσκεται πνιγμένος στην μπανιέρα, στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, όπου έχει πάει με ψεύτικο όνομα. Με τη βοήθεια της Πηνελόπης, ανακαλύπτουν ότι πρόκειται για τον ιδιοκτήτη μιας μεσιτικής εταιρίας που χρεοκόπησε. Ύστερα από αυτό, επεδίωξε να εκμεταλλευτεί οικονομικά κάποιες εύπορες κυρίες και προφανώς κάποιος τον εκδικήθηκε γι’ αυτό.

Καθώς το κουβάρι ξετυλίγεται, ο Αργύρης και η Πηνελόπη καταλαβαίνουν ότι καθένας από τους υπόπτους είχε ένα λόγο να επιθυμεί τον θάνατό του. Την επόμενη ημέρα, η Πηνελόπη τακτοποιεί κάποια παλιά πράγματα και ανακαλύπτει ένα βίντεο, όπου ο Παύλος τσακώνεται με την Άσπα, τη μητέρα της. Ο Καλατζής το βλέπει και εκείνος και αναρωτιέται αν αυτός ο τσακωμός συνδέεται με την εξαφάνισή του Παύλου.

Γκεστ του επεισοδίου είναι οι εξής: Ξανθή Γεωργίου, Κώστας Μαγκλάρας, Νικόλ Δημητρακοπούλου, Στέλλα Αντύπα, Παναγιώτης Μαργέτης, Νεφέλη Πετσάλη, Ορέστης Τσαν.

Το μόνιμο καστ της σειράς «IQ 160» αποτελείται από τους εξής: Σμαράγδα Καρύδη, Νίκος Κουρής, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Ηλίας Μουλάς, Ελίζα Σκολίδη, Σωτήρης Δούβρης, Παύλος Νταϊφάς, Τάσος Παλαντζίδης, Νέλλη Γκίνη.

Επίσης, στη σειρά του STAR συμμετέχουν η Αγγελική Μάρκου και οι μικροί Φίλιππος Ελευθερόπουλος και Μαρία Νεαμονίτη. Τέλος, το σενάριο ανήκει στη Βίκυ Αλεξοπούλου και η σκηνοθεσία στον Πιέρρο Ανδρακάκο.

{https://youtu.be/9Q-ygoNznz0}

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων