Media

«Ok yes, ok yes, πάει η Ελλάδα για εκλογές»: 5 τηλεοπτικές σειρές που βρέθηκαν στην… κάλπη

Ακόμα και με τις εκλογές έχουν ασχοληθεί αρκετές κωμικές τηλεοπτικές σειρές – Έτσι θυμόμαστε το ΚΟΛΑΝ, το ΒΥΖΑΝ και την «Τάμμυ Τσανάκα» που… εκλόχτηκε.

«Πυρετούλης, εκλογικός πυρετούλης», όπως έλεγε και η «Φρίντα Παπαπαρασκευά» (Μελίνα Κυριακοπούλου) στην τηλεοπτική σειρά του MEGA, «Στο παρά πέντε», επικρατεί στην Ελλάδα ενόψει των αυριανών (21/05) βουλευτικών εκλογών 2023 που θα διαμορφώσουν την επόμενη ημέρα του πολιτικού συστήματος.

Φυσικά, η ελληνική μυθοπλασία δεν θα μπορούσε να μην έχει ασχοληθεί διαχρονικά με το ζήτημα των εκλογών, με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο, και έτσι τουλάχιστον πέντε αξέχαστες κωμικές σειρές  – δύο προβλήθηκαν στον ΑΝΤ1 και τρεις στο MEGA – μας έχουν χαρίσει απίστευτο γέλιο με φόντο την… κάλπη.

Το iEidiseis γυρίζει τον χρόνο πίσω και ψηφίζει… γέλιο μέχρι δακρύων.

Εκλογές 2023, Εκλογές, Εκλογές Οι Απαράδεκτοι, Εκλογές Σειρές, Εκλογές Τηλεοπτικές Σειρές, Εκλογές Memes

«Οι Απαράδεκτοι»: Όταν ήταν υποψήφιοι με το… ΚΟΛΑΝ!

Με τίτλο «Οι Απαράδεκτοι», η τηλεοπτική σειρά προβλήθηκε από τις 18 Σεπτεμβρίου 1991 έως και τις 13 Ιανουαρίου 1993 σε σενάριο της Δήμητρας Παπαδοπούλου. Oι έξι χαρακτήρες σε ένα από τα αυτοτελή επεισόδια της σειράς αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους κόμμα… κυρίως γιατί δεν είχαν τι καλύτερο να κάνουν.

Έτσι, η «Δήμητρα» (Δήμητρα Παπαδοπούλου), ο «Σπύρος» (Σπύρος Παπαδόπουλος), ο «Βλάσης» (Βλάσης Μπονάτσος) και ο «Γιάννης» (Γιάννης Μπέζος) συγκρότησαν το ΚΟΛΑΝ, δηλαδή το «Κόμμα Λαϊκής Νοοτροπίας», με τη συνδρομή της «Ρένιας» (Ρένια Λουϊζίδου) και του «Βασίλη» (Βασίλης Χαλακατεβάκης). Πρόεδρος του κόμματος μέσω εσωτερικών εκλογών αναδείχθηκε ο «Σπύρος» και δημιουργήθηκε, ταυτόχρονα, και το «ΚΟΛΑΝ TV». Ο καθένας έλεγε ό,τι ήθελε σε αυτό το κόμμα, όπως εύστοχα είχε παρατηρήσει και η «Δήμητρα».

«Κωνσταντίνου & Ελένης»: Είστε ΒΥΖΑΝιστές;

Σε ένα από τα επεισόδια της σειράς «Κωνσταντίνου & Ελένης», που μεταδόθηκε για πρώτη φορά από τον ΑΝΤ1 από τις 5 Οκτωβρίου 1998 μέχρι τις 29 Ιουνίου 2000 σε σενάριο των Χάρη Ρώμα και Άννας Χατζησοφιά, οι χαρακτήρες ασχολήθηκαν και με τις εκλογές.

Ο «Κωνσταντίνος Κατακουζηνός» (Χάρης Ρώμας) πολιτεύτηκε στις – τότε – επικείμενες βουλευτικές εκλογές του 2000, δημιουργώντας το κόμμα ΒΥΖΑΝ, δηλαδή «Βυζαντινή Αναγέννηση», με στόχο το προφανές: Την ανόρθωση του μεγαλείου της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, καταργώντας τους αυτοκινητόδρομους, το Χρηματιστήριο, αλλά και το… ηλεκτρικό ρεύμα. Σε ρόλο «επικοινωνιολόγου» του ΒΥΖΑΝ, η άσπονδη συγκάτοικός του «Κωνσταντίνου Κατακουζηνού», δηλαδή η «Ελένη Βλαχάκη» (Ελένη Ράντου), που συνέθεσε και τον ύμνο του κόμματος, ο οποίος ακούγεται στο παρακάτω βίντεο. Πάντως, «ο λαός δεν θα πει “NO” στον Κατακουζηνό!», σύμφωνα με ένα σύνθημα που ακούστηκε στη σειρά.

«Οι στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη»: Φώτω Μπαρτζώκα vs. Μανωλία Μπούρνοβα

Για περίπου δύο σεζόν, από τις 28 Οκτωβρίου 2002 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2004, ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Δημήτρης Αποστόλου «φυλακίζουν» τους τηλεθεατές στο πρότυπο σωφρονιστικό κατάστημα γυναικών του Καλάμου, δηλαδή στους «Στάβλους της Εριέττας Ζαΐμη», που μεταδόθηκαν μέσα από τον ΑΝΤ1.

Εκεί, μεταξύ των κρατουμένων, συναντήσαμε τη «Φώτω Μπαρτζώκα» (Χρυσούλα Διαβάτη) και τη «Μανωλία Μπούρνοβα» (Πηνελόπη Πιτσούλη). Η πρώτη ήταν κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που – τότε – ήταν στην κυβέρνηση και η δεύτερη ανήκε στη Ν.Δ., στο κόμμα της – τότε – αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι καβγάδες τους ήταν ομηρικοί γύρω από τα πολιτικά γεγονότα μέχρις ώτου ο εκ των διευθυντών της φυλακής, «Δημήτρης Παυλάτος» (Νίκος Σεργιανόπουλος), αποφάσισε τη διενέργεια εκλογών, δίνοντας ουσιαστικά τη διαχείριση στις κρατούμενες.

Η «Φώτω Μπαρτζώκα» και η «Μανωλία Μπούρνοβα» μάς χάρισαν ένα απίστευτο προεκλογικό ντιμπέιτ, εκ διαμέτρου αντίθετο από αυτό που παρακολουθήσαμε στις 10 Μαΐου, αλλά τελικά την έκπληξη έκανε η κομμουνίστρια «Μαίρη Σκαρμούτσου» (Σάρα Γανωτή), καθώς ήταν εκείνη που νίκησε στις εκλογές.

«Οι Σαββατογεννημένες»: Γιατί η Ελλάδα είναι… γυναίκα!

Μία σεζόν διήρκεσαν «Οι Σαββατογεννήμενες» που προβλήθηκαν στο MEGA από τις 22 Σεπτεμβρίου 2003 έως τις 2 Ιουλίου 2004 σε σενάριο του Γιώργου Καπουτζίδη. Η φιλόλογος «Καίτη Τόνγκα» (Κατιάνα Μπαλανίκα), η ηθοποιός «Μπία Μπέκου» (Ελένη Ράντου) και η επιχειρηματίας «Σούλα Καραγιαννίδου» (Ράνια Σχίζα) ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βρουν το Τζόκερ του πρώην συζύγου τους, «Σάββα Κατσίκη» (Σάκης Μπουλάς), με το οποίο κέρδισε 7,5 εκατ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της σειράς, παρακολούθησαμε τη συνάδελφο της «Μπίας Μπέκου», «Τάμμυ Τσανάκα» (Μαρία Ανδρούτσου), να θέτει υποψηφιότητα με τη Ν.Δ. στις – τότε – βουλευτικές εκλογές του 2004. Η ίδια – όπως έλεγε και ξανάλεγε – «εκλόχτηκε» χάρη στη βοήθεια της «Σίσσυς» (Βασιλική Ανδρίτσου), που ήταν μακιγιέζ στην υποτιθέμενη σαπουνόπερα με τίτλο «Πυρκαγιά». Το προεκλογικό σύνθημα της «Αδαμαντούλας – Τούλας – Τάμμυ Τσανάκα» ήταν το «Γιατί η Ελλάδα είναι… γυναίκα!».

«Στο παρά πέντε»: Ψήφος εμπιστοσύνης στα… κουνέλια

Η επόμενη σειρά με υπογραφή του Γιώργου Καπουτζίδη προβλήθηκε από τις 26 Σεπτεμβρίου 2005 έως τις 18 Ιουνίου 2007 στο MEGA, με τίτλο «Στο παρά πέντε». Η θρυλική σειρά είχε πέντε ήρωες, την «Ντάλια Χατζηαλεξάνδρου» (Σμαράγδα Καρύδη), τη «Ζουμπουλία Αμπατζίδου» (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου), τον «Σπύρο Δελόγλου» (Γιώργος Καπουτζίδης), τον «Φώτη Βουλινό» (Αργύρης Αγγέλου) και την «Αγγέλα Ιωακειμίδου» (Αγγελική Λάμπρη) που εξιχνίασαν μία δολοφονία, με ένοχο τον υποτιθέμενο πρωθυπουργό «Άρη Παυρινό» (Δημήτρης Πετρόπουλος).

Λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου κύκλου, διεξάγονται βουλευτικές εκλογές και ο «Σπύρος», με προτροπή των δύο γιαγιάδων του, δηλαδή με την προτροπή της «Σοφίας Μπαξεβάνη» (Ειρήνη Κουμαριανού) και της «Θεοπούλας Τζίνη» (Έφη Παπαθεοδώρου), αναγκάζεται να ψηφίσει το κόμμα «Επαναστατική Κίνηση για τη Σωτηρία της Πανίδας» που έχει για σήμα τα… κουνέλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ηλεκτρονικές απάτες: Πως αδειάζουν με 7 τρόπους τραπεζικούς λογαριασμούς - Το sms που δεν πρέπει να ανοίξετε
Γιώργος Λακόπουλος: Η ώρα των ψηφοφόρων για εξυγίανση της πολιτικής
Chevron Right