Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε κατά του Κώστα Βαξεβάνη.
Τη νέα προσπάθεια φίμωσης της ελευθεροτυπίας γνωστοποίησε ο ίδιος ο δημοσιογράφος, γράφοντας ότι το ένταλμα εκδόθηκε «για δημοσίευμα που αφορούσαν βασανισμούς πολιτών. Παραβίασα λένε τα προσωπικά δεδομένα επειδή έγραψα τα ονόματα όσων μου έστειλαν το εξώδικο».
Ειδικότερα ο Κώστας Βαξεβάνης ανέφερε:
«Μόλις διάβασα ότι υπάρχει ένταλμα εναντίον μου μετά από μήνυση αστυνομικών που μου είχαν στείλει εξώδικο για δημοσίευμα που αφορούσαν βασανισμούς πολιτών. Παραβίασα λένε τα προσωπικά δεδομένα επειδή έγραψα τα ονόματα όσων μου έστειλαν το εξώδικο. Δημοκρατία Κυριάκου Μητσοτακη».
Μόλις διάβασα ότι υπάρχει ένταλμα εναντίον μου μετά από μήνυση αστυνομικών που μου είχαν στείλει εξώδικο για δημοσίευμα που αφορούσαν βασανισμούς πολιτών. Παραβίασα λένε τα προσωπικά δεδομένα επειδή έγραψα τα ονόματα όσων μου έστειλαν το εξώδικο. Δημοκρατία Κυριάκου Μητσοτακη
— Kostas.Vaxevanis (@KostasVaxevanis) March 20, 2021
Δείτε ΕΔΩ το δημοσίευμα που αποτέλεσε την εύνασμα για το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε τόσο στον ίδιο όσο και στην Εφημερίδα των Συντακτών.
Πλέον είναι θέμα χρόνου η τοποθέτηση της ΕΣΗΕΑ για αυτή την νέα προσπάθεια φίμωσης των δημοσιογράφων.