Στον καναπέ της εκπομπής «Στούντιο 4», που προβάλλεται στην ΕΡΤ1, κάθισε την Τετάρτη (25/9) ο ηθοποιός, Γιώργος Καραμίχος, και αποκάλυψε ότι επέστρεψε στο πατρικό του σπίτι ύστερα από 32 χρόνια. Όσον αφορά στον χώρο του θεάτρου, ο ίδιος είπε πως «δεν είναι χιούμορ πια να βρίζεις έναν άνθρωπο».
Ειδικότερα, ο Γιώργος Καραμίχος είπε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και στον Θανάση Αναγνωστόπουλο τα εξής: «Μετά από 32 χρόνια επιστρέφω στο πατρικό μου και να βλέπω αυτούς τους ανθρώπους – από απόσταση. Προσπαθώ να δω τα κομμάτια που συνδέομαι, τα κομμάτια που δεν συνδέομαι και που δεν συνδέθηκα ποτέ. Με τους γονείς μου συνδέομαι στο κομμάτι της Τέχνης. Ο πατέρας μου είναι ένας καταπληκτικός μουσικός, ο τρόπος που επικοινωνεί όταν παίζει τη φλογέρα, είναι αυτοδίδακτος, τραγουδάει. Η μαμά μου τραγουδάει δίπλα του κουνώντας το μαντήλι της, είναι μαγικό».
Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Ο πατέρας μου ήταν πάντα ένας ακέραιος άνθρωπος. Μπορεί να μην ταιριάζαμε σε όλα, δεν ξέρω αν ήμασταν τώρα στην ίδια ηλικία αν θα κάναμε παρέα. Νομίζω θα κάναμε! Σε κάποια πράγματα δεν συνδεθήκαμε ποτέ, δεν μπορούν να τα καταλάβουν. Όταν ήμουν 15 χρόνωνμ με πλήγωνε το γεγονός ότι διάβαζα τον "Ξένο” του Αλμπέρ Καμύ και δεν μπορούσα να μοιραστώ αυτήν την ιδέα μαζί τους. Ο πατέρας μου έπρεπε να πάει να κλαδέψει τα δέντρα, δεν μπορούσε να ασχοληθεί με αυτό. Με κάποιους φίλους το μοιραζόμουν τότε, όχι με πολλούς. Μην νομίζεις, επαρχεία, τα αγόρια δεν έπρεπε να διαβάζουν πολύ και να συζητούν για Καμύ, αλίμονο. Τώρα βρίσκω τρόπο τις ίδιες ιδέες του Καμύ να τις επικοινωνώ με τον πατέρα μου, αλλά με άλλα λόγια, με αυτά που καταλαβαίνει εκείνος».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Γιώργος Καραμίχος είπε: «Ο λόγος που επικοινωνούμε με τους γονείς μου είναι ότι έχω κάνει πίσω και δεν έχω καμία προσδοκία. Νομίζω ότι τώρα απλώς υπάρχει μία αποδοχή, από εμένα σε εκείνους. Δεν μπορώ να κάνω κάτι για τη δική τους αποδοχή προς εμένα. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να τους προστατέψω, να τους δείξω εικόνες μου που ξέρω ότι τις αποδέχονται. Δεν μπορώ να τους τρομάξω. Κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα μοιραστείς, κάποια δεν τους αφορούν, δεν διαφημίζουμε τις αμαρτίες μας, αλίμονο».
Ο Γιώργος Καραμίχος μίλησε για την ανάγκη που έχει να μην δουλεύει τόσο πολύ σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του στον χώρο. «Στον χώρο βλέπεις δέκα συγκεκριμένους ανθρώπους να κάνουν δέκα δουλειές, ενώ θα μπορούσαν να κάνουν από μια και να βγουν και άλλα ονόματα», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.
«Έχω φύγει από δουλειές λόγω συμπεριφορών»
Πάντως, ο Γιώργος Καραμίχος παραδέχθηκε ότι «έχει φύγει από δουλειές λόγω συμπεριφορών», τονίζοντας πως δεν ανέχεται τον μισογυνισμό και την ομοφοβία.
Χαρακτηριστικά, ο ηθοποιός τόνισε: «Τώρα πια αν κάποιος με ενοχλήσει είτε στη δουλειά είτε οπουδήποτε, θα το πω ευθέως. "Ξέρεις, αυτό που κάνεις με ενοχλεί" ή "δεν μπορεί να είσαι πια αγενής". Δεν ανέχομαι συμπεριφορές, γι’ αυτό έχω φύγει από δουλειές τελευταία. Κάποιες συμπεριφορές δεν τις ανέχομαι πια».
Επίσης, ο Γιώργος Καραμίχος πρόσθεσε: «Με τίποτα δεν ανέχομαι μισογυνισμό, ομοφοβία και όλα αυτά που έχουν να κάνουν με ρατσισμό δεν μπορώ να τα συζητήσω καν. Μετά το #MeToo, αρχίζουν και φοβούνται λίγο οι άνθρωποι αλλά βλέπεις ότι αυτό όλο ελλοχεύει, είναι τόσο περίεργο, έχει γίνει ένα με το πετσί μας. Όχι μόνο από άντρες προς γυναίκες αλλά και από γυναίκες προς άνδρες. Έχει γίνει πια συνήθεια και δεν καταλαβαίνουν ότι δεν είναι χιούμορ πια να βρίζεις έναν άνθρωπο. Δεν είναι χιούμορ πια, δεν περνάμε καλά. Επίσης, δεν έχει καθόλου χιούμορ να φωνάζεις στη δουλειά».