Οι εξελίξεις τρέχουν από τη Θεσσαλονίκη ως την Κρήτη στο νέο διπλό επεισόδιο της σειράς «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα». Οι πρωταγωνιστές δεν ξέρουν τι να πρωτομαζέψουν από τα απρόοπτα που σκάνει στις ζωές τους το ένα μετά το άλλο.
Ο Κανάτης τα κάνει θάλασσα με την νταντά του Ορέστη, ο Μπάμπης σκάει από τη ζήλεια του με αφορμή το μωρό της Σοφούλας, ο Ηλίας δεν βγάζει τα καβούρια από τις τσέπες του και ο Μηνάς είναι ανυποχώρητος για τις θεραπείες της Βούλας.
Αρχικά ο Άγγελος και η Βέλη συνειδητοποιούν ότι ο Κανάτης συνεχίζει να είναι ερωτευμένος με τη νταντά του Ορέστη, τη Φανή και προσπαθούν να βρουν μια λύση. Παράλληλα οι μαμάδες τους αγοράζουν από μία διαφορετική στράτα για το παιδί κι αυτοί μαλώνουν για το ποια είναι η καλύτερη για να κρατήσουν.
Χαλάει το ψυγείο του Ηλία και της Καίτης, ο Ηλίας αποφεύγει την αγορά καινούριου και προσπαθεί να το φτιάξει. Ενώ η Καίτη είναι καλεσμένη στον ετήσιο χορό των εμπόρων. Προσπαθεί να το κρύψει από τον Ηλία, γιατί είναι ανεπιθύμητος από όλους, ο Ηλίας όμως το μαθαίνει και γίνεται έξω φρενών.
Επόσης ο Μπάμπης μπαίνει σε μια κούρσα ανταγωνισμού με το συμπέθερο, σχετικά με το ποιος θα προσφέρει περισσότερα στον εγγονό τους. Κάποιος βάζει την κάμερα στην πολυκατοικία του Μπάμπη και της Ξένιας, ενώ δεν υπάρχει ομόφωνη απόφαση. Κι ενώ η Ξένια είναι σίγουρη πως είναι ο Μπάμπης.
Επηρεασμένη από τον αδελφό της τον Λευτέρη η Βούλα, σκέφτεται να «γυρίσει τον χρόνο πίσω» με κάποιες θεραπείες. Αλλά ο Μηνάς, δεν συμφωνεί με τίποτα. Αλλά η Βούλα και ο Λευτέρης ετοιμάζονται να αρχίσουν τις θεραπείες αντιγήρανσης. Τότε ο Μηνάς ανακαλύπτει πως η Βούλα έχει σηκώσει δέκα λίρες από τη θυρίδα.