Η Έμιλυ Κολιανδρή πρωταγωνίστησε φέτος σε μια απαιτητική σειρά εποχής της ΕΡΤ1. Η Ηλέκτρα έκλεισε τον α κύκλο της επεισοδιακά αφήνοντας την Αρσινόη με πολλές ανοιχτές πληγές. Η ηθοποιός μίλησε για τον ρόλο της κι έδωσε μικρό spoiler για τον β κύκλο.
Η πορεία της στο θέατρο ήταν απαιτητική, όπως είπε. Αν και θεωρεί τον εαυτό της τυχερό: «Σε παραστάσεις που τραβάνε έξι μήνες, αν δεν ματώσεις, βασανιστείς, δεν έχεις περιθώριο να το κάνεις για πολύ καιρό. Αν δεν κινητοποιήσεις τον εαυτό σου, να βρεις κάτι άλλο να εκπλήσσεσαι. Όσους θαύμαζα ήρθαν με έναν τρόπο στη ζωή μου.
Νιώθω τυχερό τον εαυτό μου που έχω αυτές τις συνεργασίες. Μπορεί αν έκανα άλλες επιλογές στο θέατρο, ίσως να είχα άλλη πορεία, καλύτερες οικονομικές απολαβές. Στις οντισιόν τα πήγαινα πολύ άσχημα, είναι σκληρό πράγματα η ακρόαση. Όταν κάποιος δουλεύει με κάποιους ανθρώπους τους ξέρει, αναπτύσσουν κοινούς κώδικες.
Η ακρόαση είναι πολύ σκληρό πράγμα. Μου ήρθαν τα πράγματα έτσι όπως μπορούσα στην κάθε ηλικία που μπορούσα να αντέξω. Ήμουν σε δουλειές στο Εθνικό, σε πιο ομαδικές συνθήκες. Για τον δικό μου χαρακτήρα τα πράγματα έγιναν όπως θα έπρεπε να γίνουν», πρόσθεσε.
Η Ηλέκτρα ήταν η καθημερινή δραματική σειρά εποχής που κράτησε πολύ υψηλά το ενδιαφέρον του κοινού φέτος. Τα γυρίσματα για τα πρώτα επεισόδια του β κύκλου ξεκινούν μέσα στο καλοκαίρι και η Έμιλυ Κολιανδρή ήδη έχει τα πρώτα σενάρια στα χέρια της.
Σχετικά με τις εξελίξεις στη σειρά, η Έμιλυ Κολιανδρή είπε: «Κάποιες αποφάσεις που θα πάρει η Ηλέκτρα τις ξέρω. Κάποια αλλαγή που θα κάνει στη ζωή της και μια καινούρια αρχή. Αλλά από το τι συμπληγάδες θα περάσει για να γίνει αυτό, ακόμα δεν το ξέρω.
Ήταν ένα από τα στοιχεία του σεναρίου που με γοήτευσε πολύ και όταν άρχισε να προβάλλεται η σειρά, αναγκάζεται, φορτώνεται ψέματα, μυστικά και πάθη του παρελθόντος και ζει μια ζωή που της επέβαλλαν. Μόνο και μόνο για να μη δυσαρεστήσει τους γονείς της, την κοινωνία, αυτό που οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει. Μιλώντας με ανθρώπους συνειδητοποιώ με θλίψη ότι τα πράγματα δεν έχουν κάνει τόσο μεγάλα άλματα από τη δεκαετία του ’70 μέχρι τώρα.
Πήρα πολλά μηνύματα από διάφορες γυναίκες ότι έχουν μια όμοια ιστορία με της ηρωίδας. Ότι συμβιβάστηκαν σε γάμους που δεν ήθελαν, από προξενιά, με παιδιά που έπρεπε να τα φέρουν στη ζωή για να ικανοποιήσουν το κοινωνικό τους περιβάλλον. Ήταν πάρα πολλές ιστορίες που μοιάζουν με της Ηλέκτρας.
Αγαπήθηκε η ηρωίδα γιατί είναι ένα σύμβολο. Δεν είναι 18-20 χρονών. Είναι μια γυναίκα της αρχής της δύσης της ζωής της, πάνω από 40 χρονών, που λέει δεν έχει τελειώσει η ζωή μου, είμαι καταδικασμένη να τελειώσει η ζωή μου έτσι.
Επιλέγοντας να κάνω αυτό το επάγγελμα που στη δική μου εποχή δεν ήταν και τόσο, ήταν πιο σύνηθες να σπουδάσω, να κάνω κάτι που είναι κοινωνικά αποδεκτό. Ήταν μια επανάσταση να το κάνεις αυτό.
Οι γονείς μου ήταν ανοιχτόμυαλοι και υποστηρικτικοί που δεν χρειάστηκε να περάσω δια πυρός και σιδήρου για να κάνω το όνειρό μου. Αλλά ήταν απαραίτητο να κάνω και μια ακόμη σπουδή, που δεν την τελείωσα βέβαια.
Στον τομέα του έρωτα έχω ζήσει τα δράματά μου αλλά δεν έχω ζήσει τον ανικανοποίητο έρωτα που σε διαλύει. Ο έρωτας πάντα είναι ψυχοφθόρος, είναι μια αρρώστια», είπε συγκρινόμενη με την ηρωίδα της.