Media

Μαμά-δες: Πάσχα στην Κέρκυρα με την Ίνα Ταράντου

Η Ίνα Ταράντου παρουσιάστρια στις Μαμά-δες της ΕΡΤ1 την Κυριακή του Πάσχα στις 15:00
Μαμά-δες

Οι Μαμά-δες έρχονται ανήμερα το Πάσχα, στις 15:00, στην ΕΡΤ1, με παρουσιάστρια την Ίνα Ταράνου με ένα ξεχωριστό εορταστικό επεισόδιο.

Η εκπομπή ταξιδεύει στην πασχαλινή Κέρκυρα με παρουσιάστρια την Κερκυραία δημοσιογράφο Ίνα Ταράντου. Η οποία μας ξεναγεί στις γειτονιές που μεγάλωσε και μοιράζεται μαζί μας μυρωδιές, εικόνες και αναμνήσεις.

Επισκέπτεται τη Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας και τη Φιλαρμονική Γαστουρίου και συζητά με τους αρχιμουσικούς και τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτές. Για τη μοναδική εμπειρία των πασχαλινών εκδηλώσεων στο νησί, αλλά και για την παιδεία που λαμβάνουν τα παιδιά, τα οποία από μικρή ηλικία συμμετέχουν στις φιλαρμονικές.

Στη συνέχεια, συναντά μία οικογένεια, της οποίας τα μέλη της επί τέσσερις γενιές αποτελούν αναπόσπαστο μέρος μίας Φιλαρμονικής. Και, μάλιστα, κάθε Πάσχα συνοδεύουν μαζί τις λιτανείες.

Επίσης, συνομιλεί με τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Κέρκυρας, Θεμιστοκλή Μουρτζανό. Ο οποίος τονίζει τη σημασία της παράδοσης, καθώς και της θρησκευτικής πίστης, μέσω της συμμετοχής στις εκδηλώσεις του Πάσχα.

Ακόμη, επισκέπτεται ένα από τα πιο παλιά μαγαζιά της πόλης της Κέρκυρας. Ενώ μας δείχνει τι είναι και πώς φτιάχνονται τα τσιλίχουρδα, τα οποία τρώνε παραδοσιακά οι Κερκυραίοι.

Τέλος, συναντά τον φίλο της Γιάννης Στάνκογλου, ο οποίος μιλάει για το πόσο τον έχουν αλλάξει τα παιδιά του, αλλά και για την πολύ όμορφη σχέση που έχει μαζί τους.

ΜΑΜΑ-ΔΕΣ με παρουσιάστρια την Ίνα Ταράντου, ανήμερα το Πάσχα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
φωτιά Chevron Left
Ηλικιωμένος εντοπίστηκε νεκρός έπειτα από φωτιά σε σπίτι στα Καμένα Βούρλα
Γάζα: Η Χαμάς απορρίπτει την πρόταση του Ισραήλ για κατάπαυση πυρός - «Όχι σε μεσοβέζικες λύσεις»
Χαμάς Chevron Right