Το «Big Brother» επέστρεψε στις οθόνες μας το βράδυ της Κυριακής 27 Απριλίου. Το reality που κάποτε έδρεπε δάφνες, μετά από δύο απογοητευτικές -έως και καταστροφικές- σεζόν, είχε αποστρατευτεί τα προηγούμενα χρόνια.
Όμως, η ανάγκη του Σκάι να βρει πρόγραμμα για την βραδινή ζώνη για τη σεζόν που διανύουμε, οδήγησε τους υπεύθυνους στην αναβίωση του «Μεγάλου Αδελφού», του οποία τα δικαιώματα ανήκαν στο κανάλι.
Αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή στο πρόγραμμα του σταθμού, το του «Big Brother» θα προβάλλεται Τρίτη ως Σάββατο στις 23:15 και την Κυριακή («Big Brother Live») στις 21:00.
Η πρεμιέρα του νέου «Big Brother»
Το νέο «Big Brother» έκανε το «ντεμπούτο» του την Κυριακή με παρουσιαστή τον Πέτρο Λαγούτη. Είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός ηθοποιός αναλαμβάνει ρόλο παρουσιαστή και μάλιστα σε reality, ένα είδος για το οποίος δεν είχε εκφραστεί θετικά στο παρελθόν.
Η βραδιά κύλησε με την παρουσίαση των 16 παικτών, σε κλίμα συγκίνησης και γέλιου, με τον Πέτρο Λαγούτη να μην μπορεί να συγκρατήσει την έκπληξή του.
Η τηλεθέαση της πρεμιέρας
Σύμφωνα με τη μέτρηση της Nielsen, το reality εγκλεισμού σημείωσε στο δυναμικό κοινό (18-54) ποσοστό 14,4%. Την ίδια ώρα, το «Dragon’s Den» στον ΑΝΤ1 συγκέντρωσε 10,8%, όσο και «Η γη της Ελιάς» ισόπαλη στο Mega. Τέλος, το ντοκιμαντέρ «100 Χρόνια Ελληνική Δισκογραφία» με την Χαρούλα Αλεξίου στην ΕΡΤ έπιασε 3%.
Ο «Μεγάλος Αδελφός» υποχώρησε στο γενικό κοινό όπου σημείωσε 14,4% με τη «Γη της Ελιάς» να διατηρεί τα πρωτεία (18,7%). Το «Dragon’s Den ακολούθησε με 9,8% και το «100 Χρόνια Ελληνική Δισκογραφία» με 4.7%.
Αναλυτικά η τηλεθέαση το βράδυ της Κυριακής 27 Απριλίου:
- Δυναμικό κοινό:
- ΣΚΑΪ Big Brother – 14,4%
ΑΝΤ1 Dragon’s Den 10,8%
MEGA Η γη της ελιάς 10,8%
ΕΡΤ 100 Χρόνια Ελληνική Δισκογραφία 3%
- Γενικό σύνολο:
- MEGA Η γη της ελιάς 18,7%
ΣΚΑΪ Big Brother 14,4%
ΑΝΤ1 Dragon’s Den 9,8%
ΕΡΤ 100 Χρόνια Ελληνική Δισκογραφία 4,7%