Media

Τι ώρα είναι ο ημιτελικός της Eurovision 2025

Ποιες χώρες συμμετέχουν στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2025. Η σειρά εμφάνισής τους.
AP Photo/Martin Meissner

Η Eurovision 2025  ξεκινάει το βράδυ της Τρίτης (13/5) με τον πρώτο ημιτελικό στον οποίο θα έχουν τη συμμετοχή 15 χωρών, μεταξύ των οποίων και της Κύπρου. Από αυτόν τον ημιτελικό, οι 10 χώρες με τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό, που θα γίνει το Σάββατο (17/5). Μάλιστα, μεταξύ των προσκεκλημένων των Ελβετών διοργανωτών θα είναι και η Μαρίνα Σάττι.

Ειδικότερα, η Κύπρος διαγωνίζεται με το τραγούδι «Shh!» που ερμηνεύει ο Theo Evan και αποτελεί μία δημιουργία των Δημήτρη Κοντόπουλου, Elke Tiel, Elsie Bay, Lasse Nymann και Linda Dale. Η κυπριακή συμμετοχή θα παρουσιαστεί στη 15η – και τελευταία – θέση του διαγωνιστικού τμήματος.

Υπογραμμίζεται ότι ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision 2025 θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1, στις 22:00, σε απευθείας σύνδεση με το «St. Jakobashalle» και σε σχολιασμό των Μαρίας Κοζάκου και Γιώργου Καπουτζίδη. Οικοδέσποινες του πρώτου ημιτελικού θα είναι η Hazel Brugger και η Sandra Studer.

O πρώτος ημιτελικός στην Eurovision 2025

  1. 🇮🇸 Ισλανδία: Væb – «Róa»
  2. 🇵🇱 Πολωνία: Justyna Steczkowska – «Gaja»
  3. 🇸🇮 Σλοβενία: Klemen – «How Much Time Do We Have Left»
  4. 🇪🇪 Εσθονία: Tommy Cash – «Espresso Macchiato»
  5. 🇺🇦 Ουκρανία: Ziferblat – «Bird of Pray»
  6. 🇸🇪 Σουηδία: KAJ – «Bara Bada Bastu»
  7. 🇵🇹 Πορτογαλία: Napa – «Deslocado»
  8. 🇳🇴 Νορβηγία: Kyle Alessandro – «Lighter»
  9. 🇧🇪 Βέλγιο: Red Sebastian – «Strobe Lights»
  10. 🇦🇿 Αζερμπαϊτζάν: Mamagama – «Run With U»
  11. 🇸🇲 Άγιος Μαρίνος: Gabry Ponte – «Tutta L’Italia»
  12. 🇦🇱 Αλβανία: Shkodra Elektronike – «Zjerm»
  13. 🇳🇱 Ολλανδία: Claude – «C’Est La Vie»
  14. 🇭🇷 Κροατία: Marko Bošnjak – «Poison Cake»
  15. 🇨🇾 Κύπρος: Theo Evan – «Shh!»

Πέρα από τις 15 συμμετέχουσες χώρες στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2025, δικαίωμα ψήφου σε αυτή τη βραδιά έχουν επίσης η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελβετία, οι συμμετοχές των οποίων θα εμφανιστούν εκτός διαγωνιστικού τμήματος εφόσον έχουν προκριθεί απευθείας στον τελικό της Eurovision 2025, που θα γίνει το Σάββατο (17/5).

Επισημαίνεται ότι, φέτος, αλλάζει ο τρόπος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων στους ημιτελικούς. Αντί, λοιπόν, να ανακοινώνεται μία-μία η κάθε χώρα που προκρίνεται στον τελικό, θα προβάλλονται τρεις χώρες κάθε φορά, εκ των οποίων μόνο η μία θα παίρνει το εισιτήριο για τη μεγάλη βραδιά της Eurovision 2025, που θα γίνει στις 17 Μαΐου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Οτσαλάν PKK Chevron Left
Πρώτη δήλωση Οτσαλάν μετά τη διάλυση του PKK - Αποφυλάκιση πολιτικών κρατουμένων ζητά το φιλοκουρδικό κόμμα DEM
Λαϊκό Λαχείο 13/5/2025: Αυτά είναι τα αποτελέσματα της 19ης κλήρωσης
Λαϊκό Λαχείο 29/4/2025: Αυτός είναι ο πίνακας κερδών στην 17η κλήρωση Chevron Right