Η Eurovision 2025 που έγινε στη Βασιλεία ολοκληρώθηκε με νικήτρια την Αυστρία και τον JJ που κατάφερε να εντυπωσιάσει το κοινό και τις επιτροπές με την μοναδική του ερμηνεία.
Κατέκτησε την πρώτη θέση και όπως ήταν φυσικό μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο JJ εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένος.
Έτσι, κατά τη συνέντευξη Τύπου τόνισε: «Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα, σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ. Μόλις αντιλήφθηκα ότι είμαι ο νικητής άρχισα να ουρλιάζω και να κλαίω. Εκείνη τη στιγμή η αδερφή μου μπήκε μέσα και με αγκάλιασε… δεν το πιστεύω».
Ποιος είναι ο JJ
Ο 24χρονος Αυστροφιλιππινέζος καλλιτέχνης, το πλήρες όνομα του οποίου είναι Johannes Pietsch, ακολούθησε τα βήματα της τελευταίας νικήτριας της Eurovision στην Αυστρία, της Conchita Wurst, η οποία θριάμβευσε το 2014 με το Rise Like A Phoenix.
Γεννημένος στη Βιέννη, ο JJ είναι ερμηνευτής στην Κρατική Όπερα της Βιέννης και έχει προκαλέσει αίσθηση με τη χαρακτηριστική φωνή του. Η συμμετοχή του Wasted Love έχει προκαλέσει αίσθηση.
Ο JJ, ο οποίος μιλάει άπταιστα αγγλικά, γερμανικά και φιλιππινέζικα, μάγεψε το κοινό με την ερμηνεία του.
Δείτε την ερμηνεία που χάρισε στον JJ την πρωτιά:
Η φετινή διοργάνωση, ένα πανόραμα μελωδιών και φαντασμαγορικών σκηνικών, ανέδειξε μεγάλο νικητή τον Αυστρο-φιλιππινέζο JJ με το «Wasted Love».
Με μια απίστευτη ερμηνεία που ξεχείλιζε από ευαισθησία και εσωτερικότητα σε ασπρόμαυρο φόντο, ο νεαρός τενόρος καθήλωσε το κοινό στην κατάμεστη αρένα.
Η εμφάνισή του επισφράγισε τα προγνωστικά και τα στοιχήματα που τον έχριζαν φαβορί από πολύ νωρίς.
Συγκεντρώνοντας 436 βαθμούς η Αυστρία θα φιλοξενήσει την επόμενη διοργάνωση.
Στη δεύτερη θέση ήρθε το Ισραήλ με 357 βαθμούς και ακολουθούν η Εσθονία με 356 βαθμούς, η Σουηδία με 321 βαθμούς και η Ιταλία στη 5η θέση με 256 βαθμούς.
Η Ελλάδα με την Κλαυδία και το τραγούδι «Αστερομάτα» κατέλαβε την 6η θέση συγκεντρώνοντας 231 βαθμούς. Ακολουθούν η Γαλλία με 230 βαθμούς, η Αλβανία με 218 βαθμούς, η Ουκρανία με 218 βαθμούς επίσης και η Ελβετία στη 10 θέση, με 214 βαθμούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2026 θα είναι η 70η επέτειος του κορυφαίου μουσικού θεσμού καθώς η πρώτη διοργάνωση έλαβε χώρα το 1956 στο Λουγκάνο της Ελβετίας με νικήτρια την Λις ‘Ασια και το τραγούδι «Refrain».