Το δικό της σχόλιο για τα προγνωστικά στη Eurovision 2025 σχετικά με την ελληνική συμμετοχή έκανε, την Κυριακή (18/5), η Μαρία Κοζάκου, ραδιοφωνική παραγωγός και Γενική Διευθύντρια Προγράμματος της ΕΡΤ, τονίζοντας: «Ειδικά για την Ελλάδα, τα προγνωστικά ήταν τόσο άκυρα που σε βάζουν να σκέφτεσαι μήπως δεν ήταν καν αυθόρμητα αυτά τα στατιστικά».
Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις της στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» του ALPHA, η Μαρία Κοζάκου ανέφερε: «Ήταν αντικρουόμενα αυτά που βλέπαμε στη σκηνή, αυτά που συζητούσαμε με τους σχολιαστές, αυτά που βλέπαμε στα προγνωστικά τα οποία έπεσαν πάρα πολύ έξω και αποδεικνύουν ότι δεν πρέπει να τα ακολουθούμε καθόλου. Ειδικά για την Ελλάδα, τα προγνωστικά ήταν τόσο άκυρα που σε βάζουν να σκέφτεσαι μήπως δεν ήταν καν αυθόρμητα αυτά τα στατιστικά».
Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχήματα έδιναν την Ελλάδα πέριξ της 15ης θέσης ως προς τις πιθανότητες νίκης κατά τη διάρκεια του τελικού της Eurovision 2025. Ωστόσο, η Klavdia και το τραγούδι «Αστερομάτα» διέψευσαν τα στοιχήματα και η χώρα κατέλαβε την 6η θέση.
Κοζάκου: «Ο πιο αμφίρροπος τελικός της Eurovision»
Όσον αφορά στον φετινό τελικό της Eurovision 2025, η Μαρία Κοζάκου είπε: «Φέτος, ήταν ο πιο αμφίρροπος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision που εμείς τουλάχιστον έχουμε πάει. Πολλές χρονιές, πολλές φορές, μπαίνουμε στο booth για τον μεγάλο τελικό υποθέτοντας το ποιος θα το πάρει. Τώρα δεν ξέραμε καθόλου. Δεν είχαμε καμία αίσθηση για το ποιος θα το πάρει».
Αναφορικά με τα αρνητικά σχόλια που είχαν ακουστεί για την Klavdia, η σχολιάστρια του διαγωνισμού μαζί με τον ηθοποιό και σεναριογράφο, Γιώργο Καπουτζίδη, τόνισε: «Η Klavdia δεν ασχολείται με τα αρνητικά σχόλια, όπως κανένας δεν πρέπει να ασχολείται με αυτή την αισθητική στον δημόσιο λόγο και στη δημόσια σφαίρα. Κάπως, με κάποιον τρόπο, όλοι εσείς που βγαίνετε στα μικρόφωνα των ραδιοφώνων και των τηλεοράσεων, όλοι μαζί, πρέπει να σκεφτούμε πώς μπορούμε να βγάζουμε την καλοσύνη προς τα έξω και να μην είμαστε μειωτικοί απέναντι στον συνάνθρωπο μας».
Τέλος, η Μαρία Κοζάκου σημείωσε τα εξής: «Tη στιγμή που βγαίνουμε από το σκαλοπάτι του σπιτιού μας, κάτι πρέπει να γίνει στον δημόσιο λόγο. Αυτό γίνεται μόνο με αυτορρύθμιση των ανθρώπων που έχουμε μικρόφωνα».