Media

Κοζάκου – Καπουτζίδης: Μπορεί να γίνει πολιτισμένα η Eurovision, να ξεπεράσουμε το «πάμε να βρίσουμε»

Η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης μιλούν για το πριν και το μετά της Eurovision 2025 και το μέλλον της ελληνικής συμμετοχής.
Καπουτζίδης Κοζάκου

Η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης επέστρεψαν με χαρά στην παρουσίαση της Eurovision κι αυτό φάνηκε από τις περιγραφές τους. Τόσο στους δύο ημιτελικούς, όσο και τον τελικό το Σάββατο 17/5, τα σχόλια, η ενημέρωση και το πάθος τους βγήκε στα μικρόφωνά τους. Αλλά και το κοινό τους καλωσόρισε στα social media. Αφού οι δυο τους είναι το πιο πετυχημένο Eurovisioνικό δίδυμο των τελευταίων ετών.

Ενώ η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος τους υποδέχτηκαν την Πέμπτη 22/5 στο Στούντιο 4 για να μάθουν λεπτομέρειες από τη φετινή εμπειρία τους.

Αρχικά ο Γιώργος Καπουτζίδης έκανε λόγο για την απουσία του

Όπως τόνισε: «Περάσαμε πολύ ωραία, χαρήκαμε που είμαστε ξανά μαζί. Αλλά μεγαλώσαμε και λίγο, φέτος δεν βγήκαμε. Η χαρά και η εμπειρία μέτρησαν. Και στα κείμενα είχαμε χαλαρότητα. Είχαμε αποφασίσει από πριν τι θα κάνουμε. Φέτος έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια να μεταφερθεί η εικόνα και σε ανθρώπους με προβλήματα.

Δεν μετάνιωσα καθόλου που δεν έκανα δύο χρόνια τη Eurovision. Έφυγα όταν έπρεπε να φύγω, μη σου πω ότι μια χρονιά την έκανα και παραπάνω, άργησα κιόλας. Ήταν μια πάρα πολύ ωραία ομάδα φέτος, εξαιρετική, περάσαμε καταπληκτικά. Ήταν άνθρωποι όλοι δεμένοι, ο ένας για τον άλλον. Και αυτό από μόνο του δημιούργησε και αυτό το αποτέλεσμα που είδατε κι ακούσατε.

Αλλά δεν έχω περάσει ωραία σε προηγούμενες φορές. Πραγματικά έχω αισθανθεί άσχημες συμπεριφορές κρυφά και πίσω από την πλάτη μου. Από ανθρώπους που υποτίθεται ότι ήμασταν στην ίδια ομάδα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς επέτρεψα στον εαυτό μου να το δεχτώ αυτό το πράγμα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς βρέθηκα σε ένα περιβάλλον, που δεν υπήρχε αλληλεγγύη, ούτε αλληλοστήριξη», είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου μιλούν για τη φετινή Eurovision

Αλλά και η Μαρία Κοζάκου είδε πως πολλά πράγματα άλλαξαν και για την ίδια. «Το βράδυ του Σαββάτου κοιμήθηκα σχολιάστρια και ξύπνησα διευθύντρια. Φέτος ζητήσαμε και είχαμε το περιβάλλον της εργασιακής ασφάλειας κι αλληλεγγύης και οι δύο. Εγώ ανήκα στην πιο απαισιόδοξη πλευρά του booth. Όχι γιατί δεν πίστευα στην Klavdia. Αλλά είχα ανησυχία για το πως θα υποδεχτεί το τραγούδι ο κόσμος. Δεν πρέπει να κοιτάμε τα στοιχήματα. Γιατί υπάρχουν συμφέροντα. Του χρόνου θα έχουμε εθνικό τελικό κάποιας μορφής.

Πιστεύω ότι ο αρνητικός σχολιασμός για την Eurovision είναι κάτι το οποίο θα πρέπει αυτούς που το κάνουν, που είναι ολοένα και λιγότεροι, γενικότερα στον δημόσιο διάλογο, να τους προβληματίσει τους ίδιους για τον ίδιο τους τον εαυτό.

Δεν πιστεύω δηλαδή ότι δικαιολογείται το “α Eurovision, πάμε να βρίσουμε”. Θα πρέπει να το ξεπεράσουμε λίγο και αυτό και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να δίνουμε βήμα σε νέους καλλιτέχνες, να έρχονται και να ακούμε νέες προτάσεις σε στίχο, μουσική και ερμηνεία, νέα παιδιά. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αυτό σαν ένα φυτώριο και να κάνουμε προτάσεις.

Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει πολιτισμένα η Eurovision όταν υπάρχει ένας εθνικός τελικός όπου όλοι έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης και χαράς στην επιλογή του τραγουδιού. Αυτό το τραγούδι το επέλεξε ο κόσμος, το επιλέξαμε εμείς.

Όταν είμαστε όλοι μαζί σε μια προσπάθεια και δίνουμε στον άλλον να καταλάβει τι θέλει να πει ο ποιητής, τι θέλει να πει ο Φωκάς Ευαγγελινός και τι θέλει να πει η Klavdia, μετά τελείωσε. Καταλαβαίνουμε και είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε, τα βρισίδια δεν έχουν θέση πουθενά», είπε.

Δείτε το βίντεο

 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ηράκλειο Chevron Left
Ηράκλειο: Η στιγμή που η 33χρονη πετά το νεογέννητο αγοράκι της στα σκουπίδια - Βίντεο ντοκουμέντο
Πανελλήνιες 2025: Τα μέτρα όταν έχει καύσωνα - Ποια σχολεία θα κλείνουν
Chevron Right