Τελικά δεν ήταν μόνο ένας ο πυροβολισμός στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς Grand Hotel. Πολλοί έμειναν με την απορία για την τύχη του Πέτρου. Μέχρι που στα social media κυκλοφόρησε ότι ο Γιάννης Κουκουράκης δεν θα είναι στα νέα επεισόδια. Κάτι όμως που δεν θα γίνει.
Ο Πέτρος θα δώσει γενναία μάχη για τη ζωή του. Το όνειρο της απόδρασης μαζί με την Αλίκη στην Ιταλία δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα και το ταξίδι τους ματαιώθηκε. Ένας πυροβολισμός ήταν αρκετός για να τα διαλύσει όλα. Εκείνος έμεινε αιμόφυρτος στην αγκαλιά της αγαπημένης του, αφήνοντας ερωτηματικά για το χέρι που πάτησε τη σκανδάλη του όπλου. Μόνο η Αλίκη γνωρίζει ποιος είναι ο άνθρωπος που ήθελε να τον σκοτώσει.
Το σκηνικό μεταφέρεται στον θάλαμο του νοσοκομείου με τον Πέτρο να είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Ενώ ο Νικόλας δεν αφήνει λεπτό την Αλίκη να αγωνιά μόνη της. Και δεν είναι μόνο αυτό το τραγικό γεγονός. Γιατί την ώρα που ο Πέτρος δέχτηκε τη σφαίρα, μια ακόμη βρήκε τον Ιορδάνη μέσα στο Grand Hotel.
Ο Χαραλάμπης βρέθηκε στο ξενοδοχείο για να τελειώσει τους λογαριασμούς με τον Ρήγα κατά τη διάρκεια της γιορτής. Ο Αλέξανδρος προσπάθησε να τον σταματήσει και την ώρα που του τράβηξε το χέρι που κρατούσε το όπλο, αυτό εκπυρσοκρότησε. Όλοι τρόμαξαν. Αλλά ο Ιορδάνης ήταν αυτός που έπεσε στο πάτωμα. Αφού η σφαίρα τον βρήκε στο στήθος. Δέχτηκε αμέσως τις πρώτες βοήθειες. Όμως η κατάστασή του δεν είναι καλή.
Αυτό το δυσάρεστο νέο μεταφέρει ο Νικόλας στην Αλίκη, που δεν ξέρει πια τι να πρωτοκάνει. Γιατί ο Πέτρος και ο Ιορδάνης είναι τα πιο αγαπημένα της πρόσωπα.