Ο Παναγιώτης Στάθης είναι, εκτός απροόπτου ο άνθρωπος που θα παραλάβει τη σκυτάλη του «Καλημέρα Ελλάδα» από τον Γιώργο Παπαδάκη. Το όνομά του είχε ακουστεί από νωρίς στη σεζόν, πολλές φορές και σε συνδυασμό με αυτό του συμπαρουσιαστή του στο Open Γιάννη Κολοκυθά. Όμως, στη συνέχεια διάρρευσε η φήμη ότι ο ΑΝΤ1 κατευθύνεται προς τη λύση μια ψυχαγωγικής εκπομπής, πιο κοντά στο «Happy Day», και ότι το «Καλημέρα Ελλάδα» αποσύρεται οριστικά από την κυκλοφορία ως τίτλος και περιεχόμενο εκπομπής.
Στο μεταξύ, πληροφορηθήκαμε ότι ο Παναγιώτης Στάθης ανανέωσε την συνεργασία του με το Open για δύο ακόμα χρόνια.
Όμως, η ανατροπή δεν άργησε. Στον ΑΝΤ1, από τη στιγμή που κατέληξαν στο πρόσωπο του Παναγιώτη Στάθη για την πρωινή ενημερωτική εκπομπή, ήταν αποφασισμένοι να τον αποκτήσουν με κάθε κόστος. Ακόμα και πληρώνοντας τη ρήτρα του συμβολαίου του με το Open.
Ο αποχαιρετισμός του Παναγιώτη Στάθη στο Open
Το πρωί της Παρασκευής 25 Ιουλίου, ο Παναγιώτης Στάθης, αφού ευχαρίστησε τον συμπαρουσιαστή του Γιάννη Κολοκυθά και τους συνεργάτες του, μπροστά κα πίσω από τις κάμερες, απευθύνθηκε στο κοινό και στην διοίκηση του καναλιού που εγκαταλείπει.
«Είναι δύσκολο, ομολογώ! Τους βλέπω όλους εδώ και συγκινούμαι.
Ευχαριστώ το κανάλι για όλα αυτά τα χρόνια που ήμουν εδώ! Εις το επανιδείν, σε όλους! Σας ευχαριστώ όλους».