Media

Κατερίνα Καραβάτου: «Έχουν βάλει το κεφάλι μου σε σώματα γυναικών χωρίς ρούχα»

Η Κατερίνα Καραβάτου περιέγραψε το σοκ που ένιωσε όταν είδε τις παραποιημένες φωτογραφίες.
KATERINA KARAVATOU / INSTAGRAM

Η Κατερίνα Καραβάτου και οι συνεργάτες της στο «Καλοκαίρι παρέα» ασχολήθηκαν σήμερα με το θέμα της εκδικητικής πορνογραφίας (revenge porn) που έχει πάρει διαστάσεις και στη χώρα μας. Καλεσμένος της εκπομπής, εξ αποστάσεως, από την Ζάκυνθο όπου βρίσκεται, ήταν ο Μανώλης Σφακιανάκης, εξήγησε τις διάφορες περιπτώσεις εκδικητικής πορνογραφίας και την αντιμετώπιση που προβλέπει ο νόμος. Αν πρόκειται για εκβίαση, για απειλή, αν οι δράστες είναι ανήλικοι κ.λπ.

Επίσης, τι ισχύει στην περίπτωση φωτογραφιών και βίντεο που έχουν παραποιηθεί, συνήθως με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Σε αυτό το σημείο, η Κατερίνα Καραβάτου θέλησε να μοιραστεί μια προσωπική εμπειρία της που την τάραξε βαθιά.

«Το έχω πάθει αυτό. Έχουν πάρει το κεφάλι μου και το έχουν βάλει σε σώματα γυναικών που δεν είχαν ρούχα. Τις έχω δει τις φωτογραφίες αυτές! Δεν ήταν βίντεο, ήταν φωτογραφίες που διακινούνταν» είπε η παρουσιάστρια για να λάβει την απάντηση ότι αυτό περιγράφει θεωρείται πλημμέλημα από τον νόμο.

«Γιατί δεν είναι κακούργημα; Όταν είδα τις φωτογραφίες να διακινούνται και να έχουν φτάσει σε κινητό γνωστού μου, έπαθα σοκ. Για έναν άνθρωπο που θίγεται με αυτόν τον τρόπο, ως κακούργημα το αντιλαμβάνεται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
φοιτητές Chevron Left
Ηλεκτρονικές εγγραφές πρωτοετών στα ΑΕΙ - Τι ισχύει για κάθε κατηγορία