Media

«The Penguin» και «The Studio» σάρωσαν στα βραβεία Emmy Δημιουργικών Τεχνών

Η Τζέσικα Λι Γκανιέ «έγραψε» ιστορία στα Emmy, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που κερδίζει το βραβείο Διεύθυνσης Φωτογραφίας σε Δραματική Σειρά.
Creative Arts Emmy Awards 2025 The Studio
AP | Invision | Richard Shotwell

Με μια λαμπερή τελετή στο Peacock Theater του Λος Άντζελες απονεμήθηκαν, το Σάββατο (6/9), τα βραβεία Emmy Δημιουργικών Τεχνών (Creative Arts Emmy Awards), με τις σειρές «The Studio» (Apple TV+) και «The Penguin» (HBO Max) να ξεχωρίζουν στη βραδιά.

Οι μεγάλες νίκες στα βραβεία Emmy Δημιουργικών Τεχνών

Η σειρά «The Studio» βρέθηκε στην κορυφή με 9 βραβεία, ενώ το «The Penguin» ακολούθησε με 8 νίκες. Σημαντική παρουσία είχε και το «Severance» (Apple TV+) που κατέκτησε 6 βραβεία, παρότι είχε τις περισσότερες υποψηφιότητες της χρονιάς.

Ακόμα, οι σειρές «Bridgerton» (Netflix) και «Andor» (Disney+) απέσπασαν από 4 βραβεία, ενώ το «The Boys» (Amazon Prime Video) κέρδισε 3, ανάμεσά τους και το βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής και Στίχων στον Κρίστοφερ Λένερτζ.

Διακρίσεις για ηθοποιούς και τεχνικούς

Στη σειρά «The Studio», ο Μπράιαν Κράνστον κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Κωμικού Ηθοποιού, ενώ η παραγωγή διακρίθηκε και για Επιλογή Καστ, Διεύθυνση Φωτογραφίας, Μουσική Επιμέλεια, Μοντάζ Ήχου και Μίξη Ήχου.

Η Τζούλιαν Νίκολσον τιμήθηκε με το βραβείο Guest Ηθοποιού σε Κωμική Σειρά για το «Hacks» (HBO Max), ενώ στη δραματική κατηγορία η Μέριτ Γουίβερ βραβεύτηκε για το «Severance» και ο Σον Χάτοσι για το «The Pitt». Το τελευταίο απέσπασε επίσης το βραβείο Καστ σε Δραματική Σειρά.

Ιστορική στιγμή για την Τζέσικα Λι Γκανιέ

Η Τζέσικα Λι Γκανιέ έγραψε ιστορία στα Emmy, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που κερδίζει το βραβείο Διεύθυνσης Φωτογραφίας σε Δραματική Σειρά για το έργο της στο «Severance».

Μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ίδια δήλωσε: «Ήταν ένα όνειρο που ήθελα να πραγματοποιήσω εδώ και πολύ καιρό». Αναφέρθηκε, επίσης, στις δυσκολίες που βίωσε στην αρχή της καριέρας της, αποκαλύπτοντας: «Δούλεψα κάποτε για έναν άντρα που είπε ότι υπάρχουν δύο πράγματα που οι γυναίκες δεν μπορούν να κάνουν, να είναι οδηγοί της Formula 1 ή Διευθύντριες Φωτογραφίας. Και αυτό με παρακίνησε πολύ».

Για τη σειρά «Severance», που απέσπασε συνολικά έξι βραβεία, η Τζέσικα Λι σχολίασε: «Είναι μια τόσο ξεχωριστή σειρά. Νομίζω ότι όταν κυκλοφόρησε η πρώτη σεζόν, ήταν λίγο αουτσάιντερ. Ο κόσμος δεν την πρόσεξε πραγματικά. Και τώρα το να βλέπεις τη βάση των θαυμαστών και πόσο έχει μεγαλώσει είναι εκπληκτικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Σχολεία Αγιασμός Chevron Left
Με τι καιρό θα γίνει ο αγιασμός στα σχολεία την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου