Η Άννα Κυριακού άφησε το αποτύπωμά της σε πολλές γνωστές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου με πριν γίνει η εμβληματική «Θεία Μπεμπέκα» στο Mega. Οι υπεύθυνοι της Φίνος Φιλμ συγκέντρωσαν μερικά πλάνα από τους πρώτους ρόλους της από την ηλικία των 20 ετών ακόμη. Ενώ όλα μαζί συνέθεσαν ένα συγκίνητικό βίντεο αφιερωμένο στη μνήμη της.
Η ηθοποιός που πέθανε στα 96 της χρόνια τη Δευτέρα 13/10 είχε δίπλα της τον γιο της, Χρήστο Αποστολίδη. Καθώς έμενε μαζί της τα τελευταία 2,5 χρόνια και τη φρόντιζε μέχρι την ύστατη στιγμή.
Στο αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ αναφέρεται χαρακτηριστικά: Σήμερα αποχαιρετούμε ένα από τα πιο γλυκά πρόσωπα του ελληνικού κινηματογράφου. Του θεάτρου και της τηλεόρασης, την Άννα Κυριακού, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών.
Η Άννα ήταν πάντα μια αξιοπρεπής παρουσία που σε κέρδιζε αμέσως με το ήθος, την γλυκύτητα και την σιωπηλή της συνέπεια – αυτά τα σπάνια στοιχεία που χαρίζουν διαχρονικότητα.
Η Φίνος Φιλμ ήταν ένα από τα πρώτα της καλλιτεχνικά «σπίτια» αφού σε ηλικία μόλις 20 ετών πήρε ρόλο στην πιο εμβληματική ταινία του σινεμά, τον «Μεθύστακα» του Γιώργου Τζαβέλλα, πλάι στον Ορέστη Μακρή.
Ευρέως γνωστή κινηματογραφικά έγινε ως σύζυγος του Υπουργού Φερέκη (Παντελής Ζερβός) στην ταινία «Ζητείται Ψεύτης» με τον Ντίνο Ηλιόπουλο. Όλοι μας, όμως, θα την θυμόμαστε ως την δραστήρια θεία «Μπεμπέκα» από την δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Οι Τρεις Χάριτες».
Σύζυγος, θεία ή φίλη, η Άννα Κυριακού έδινε σε κάθε ρόλο μια ζεστασιά που δεν ερμηνευόταν, απλώς υπήρχε. Και αυτή της η παρουσία, ακριβώς επειδή δεν κραύγαζε, άφησε τον πιο ήσυχο αλλά βαθύ απόηχο στις μνήμες μας.
Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον γιο της Χρήστο Αποστολίδη και τους οικείους της. Αντίο Άννα 💔»
Το βίντεο της Φίνος Φιλμ για την Άννα Κυριακού
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.