Η Μαρίνα Σάττι ετοιμάζεται πυρετωδώς για την εμφάνισή της στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024. Ωστόσο, πριν ανέβει στη σκηνή του μουσικού θεσμού, μας ετοιμάζει μία εκπλήξη με την εκτέλεση ενός παραδοσιακού τραγουδιού.
Συγκεκριμένα, πριν από μερικές ημέρες η Μαρίνα Σάττι ερμήνευσε την unplugged εκδοχή του τραγουδιού «Ζάρι» στο πλαίσιο της ενότητας «A Little Bit More» της Eurovision 2024. Σε αυτή την ενότητα του διαγωνισμού τραγουδιού φιλοξενούνται αποκλειστικές εκτελέσεις, remixes και διασκευές τραγουδιών από τους συμμετέχοντες στη φετινή έκδοση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.
Ως εκ τούτου, κάθε καλλιτέχνης κάνει δύο μουσικές επιλογές για την ενότητα «Eurovision 2024: A Little Bit More». Η δεύτερη εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι είναι η διασκευή του παραδοσιακού τραγουδιού με τίτλο «Στης Νάουσας το κάστρο», από την ερμηνεία της Ελένης Τσαλιγοπούλου, και πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα στις 20:05 του Σαββάτου (20/04).
Θυμηθείτε την εκτέλεση της Ελένης Τσαλιγοπούλου
Μαρίνα Σάττι: «Σταυροδρόμι πολιτισμών η Ελλάδα»
Έτοιμη να κυλήσει το «Ζάρι» της στη σκηνή του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2024 είναι η Μαρίνα Σάττι, η οποία τη Δευτέρα (15/04) μίλησε σε εκπροσώπους των media, μεταξύ των οποίων ήταν φυσικά και το iEidiseis.
Μεταξύ των σχετικών δηλώσεών της στο iEidiseis, η Μαρίνα Σάττι ανέφερε: «Η Ελλάδα είναι μία χώρα που ναι μεν ανήκει στη Δύση, αλλά πάντα ήταν επηρεασμένη και από την Ανατολή. Αυτό, άλλωστε, μας έμαθαν και στην Ιστορία στο σχολείο, ότι δηλαδή η Ελλάδα είναι ένα σταυροδρόμι πολιτισμών. Σε όποια γωνία της Ελλάδας και να πας, θα ακούσεις άλλους ήχους. Για παράδειγμα, στο Ιόνιο θα ακούσεις κάτι που σου θυμίζει ιταλιάνικες καντάτες και πολυφωνίες άλλου τύπου σε σχέση με αυτές που υπάρχουν στην Ήπειρο. Προφανώς, ό,τι έχει συμβεί στην ιστορία της Ελλάδας, έχει καταγραφεί και στη μουσική της».
Ακόμα, η Μαρίνα Σάττι πρόσθεσε: «Μια φορά, ο καθηγητής μου, Χάρης Λαμπράκης, μου είχε πει: “Η ηλικία της μουσικής της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου είναι πολύ μεγαλύτερη από την ηλικία των γεωγραφικών συνόρων της”. Έτσι, λοιπόν, υπάρχει μουσικά μια κοινή ρίζα σε όλη αυτή την ευρύτερη περιοχή (Βαλκάνια, Ελλάδα, Μικρά Ασία, Ανατολή) και ανάλογα με το πώς εκτυλίχθηκαν και τα ιστορικά γεγονότα, αναπτύχθηκε και η ανάλογη τοπική παράδοση. Όλη αυτή η ανασφάλεια για το αν το τραγούδι “Ζάρι” μοιάζει με την ελληνική μουσική ή αν μοιάζει με κάτι άλλο, προφανώς και σε ένα τρίλεπτο τραγούδι δεν μπορείς να τα δείξεις όλα. Αποφασίσαμε ένα συγκεκριμένο κόνσεπτ και το κάναμε».