Δεν χαρίστηκαν οι κριτές του J2US στον Gio Kay το Σάββατο 21/2. Στο 2ο live του show στο Open η Αγγελική Ηλιάδη και ο Gio ερμήνευσαν το τραγούδι «Της γερακίνας γιος». Με τον ίδιο να γελά ή να μιλά την ώρα που έκαναν την κριτική τους η Ελένη Δήμου και ο Σταμάτης Φασουλής. Ενώ η Καίτη Γαρμπή ανέλαβε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.
«Ίσως δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή», του είπε η Ελένη Δήμου για τις πολλές αστοχίες στην ερμηνεία. Με τον Gio να της απαντά:
«Σαν Ελληνοαμερικάνος που το είπα αυτό σήμερα αυτό νιώθω πολύ περήφανος. Και νιώθω σαν να είναι η κατάλληλη στιγμή τώρα», είπε με ύφος.
Ενώ η Ελένη Δήμου πρόσθεσε: «Δεν φτάνει να νιώθεις περήφανος επειδή είπες ένα ελληνικό τραγούδι. Χρειάζεται να είναι κανείς περήφανος όταν το λέει και σωστά. Κι ας μην είναι τραγουδιστής. Συγνώμη. Θεωρώ ότι δεν ήταν καλή στιγμή».
Στη συνέχεια ο Gio Kay ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες: «Μου λέτε ότι δεν είναι η σωστή στιγμή. Τι θα προτιμούσατε να πούμε σήμερα; Ποια θα ήταν η σωστή στιγμή για σήμερα…». Με την σαφή απάντηση: «Όταν μελετήσετε περισσότερο. Δεν φτάνει να κάνετε μια γυροβολιά αλλά να μπείτε πιο βαθιά μέσα στο τραγούδι, για μένα», είπε κλείνοντας η Ελένη Δήμου.
Ακολούθησε ο Σταμάτης Φασουλής. Και η Καίτη Γαρμπή μίλησε συγκεκριμένα για την αρνητική του αντίδραση και το ύφος προς τους κριτές. «Εμένα μου έκανε εντύπωση η αντίδραση σας, μας ακούτε κάπως περίεργα. Νομίζω δεν δέχεστε την κακή κριτική και οι άνθρωποι που είμαστε εδώ δεν είμαστε τυχαίοι.
Μιλάει δηλαδή η κυρία Δήμου και την αντιμετωπίζετε κάπως ειρωνικά. Μιλάει ο κύριος Φασουλής και εσείς μιλάτε με τον φίλο σας εκεί. Κάνουμε μια δουλειά εμείς εδώ και αντιδράτε όμως. Αν δεν μας καταλαβαίνει, θα πρέπει να μας βλέπει πιο σοβαρά και όχι «χαμογελαστά», ειρωνικά. Για το τραγούδι, είναι ιστορικό, ίσως το είπατε φορτισμένος συναισθηματικά, αλλά δεν πατούσατε όπως θα έπρεπε. Αλλά βλέπω πως μας αντιμετωπίζει. Θα ήθελα να μας αντιμετωπίζετε πιο σοβαρά και πιο σεμνά ίσως. Πιο ταπεινά», του είπε.


