Επίδομα βενζίνης: Πώς θα πάρετε την προπληρωμένη κάρτα

Επίδομα βενζίνης και προπληρωμένη κάρτα. Πώς θα την αποκτήσετε. Πόσα χρήματα θα είναι η επιδοτηση
Επίδομα βενζίνης: Πώς θα πάρετε την προπληρωμένη κάρτα
SOOC

07:59 - 17/03/2022
Τελευταία ενημέρωση: 14:30 - 17/03/2022

Στο κινητό μας θα βρίσκεται η προπληρωμένη ψηφιακή κάρτα για την επιδότηση της βενζίνης. Συγκεκριμένα θα είναι στο «ψηφιακό πορτοφόλι» που έχουμε στο κινητό μας, στα πρότυπα του freedom pass.

Το επίδομα για τη βενζίνη θα είναι 0,22 λεπτά το λίτρο για την ηπειρωτική περιοχή και 0,28 λεπτά το λίτρο για τα νησιά και θα καλύπτει 60 λίτρα τον μήνα, δηλαδή 180 το τρίμηνο Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο.

Οι δικαιούχοι θα το λαμβάνουν με εισοδηματικά κριτήρια, με ανώτατο όριο τα 30.000 ευρώ οικογενειακού εισοδήματος.

Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα.

Η διαδικασία απόκτησης της κάρτας για βενζίνη και πετρέλαιο

Η επιδότηση δίνεται με μορφή ηλεκτρονικής κάρτας στα κινητά, στα πρότυπα του freedom pass. Θα χρησιμοποιείται στα πρατήρια βενζίνης.

Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα χρήσης smartphone, το ποσό θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους.

Για να πάρει την ενίσχυση ο πολίτης θα πηγαίνει σε σχετική πλατφόρμα στο gov.gr.

Εκεί θα δηλώνει το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακρoχρόνιας μίσθωσης.

Σημειώνεται ότι η μέση κατανάλωση πανελλαδικά ανά φορολογούμενο (που διαθέτει ένα αυτοκίνητο) υπολογίζεται σε περίπου 54 λίτρα το μήνα.

Απαραίτητη προϋπόθεση το όχημα να είναι σε κυκλοφορία και να είναι ασφαλισμένο.

Παραδείγματα για επιδοτήσεις ντίζελ και καύσιμα

Με 2,10 ευρώ η βενζίνη σε ηπειρωτική περιοχή, ο καταναλωτής πληρώνει τη βενζίνη, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,88 ευρώ.

Με 2,20 ευρώ η βενζίνη σε ηπειρωτική περιοχή, ο καταναλωτής πληρώνει τη βενζίνη, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,98 ευρώ.

Mε 1,95 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης σε ηπειρωτική περιοχή, ο καταναλωτής πληρώνει το πετρέλαιο κίνησης, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,73 ευρώ.

Με 2,25 ευρώ η βενζίνη σε νησιωτική περιοχή, ο καταναλωτής πληρώνει τη βενζίνη, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,97 ευρώ.

Έξτρα επιδότηση για το πετρέλαιο

Επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, η τιμή πώλησης του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (diesel) για τον Απρίλιο, που καταναλώνεται στην εσωτερική αγορά.

Η επιδότηση αφορά 12 λεπτά το λίτρο στην πηγή, έτσι ώστε το όφελος στην τελική τιμή (συνυπολογίζοντας το ΦΠΑ) να ανέλθει σε 15 λεπτά το λίτρο.

Με αυτόν τον τρόπο αναμένεται η τελική τιμή πώλησης diesel να μειωθεί, με βάση τις σημερινές τιμές από 2 σε 1,85 ευρώ το λίτρο.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων