Οικονομία

ΕΝΦΙΑ: Σε πόσες δόσεις θα πληρώσουμε τον φόρο φέτος

Ανακοίνωθηκε ο τρόπος αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ για φέτος από το υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, πόσες δόσεις θα ισχύον για φέτος.

Έτσι, η πληρομή του φόρου θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις αντί για 5 μηνιαίες, που ίσχυε μέχρι σήμερα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Παράλληλα, δημοσιοποίησε τους τρόπους εξόφλησης του φόρου εισοδήματος για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Ακολουθεί αναλυτικά η απόφαση:

Η Κυβέρνηση έχει πλήρη συναίσθηση της δύσκολης πραγματικότητας που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλοι οι φορολογούμενοι.

Η επιλογή και η προτεραιότητα του Πρωθυπουργού, όπως αποτυπώθηκε στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή, είναι η διευκόλυνση των πολιτών στην εξόφληση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο κράτος.

Το Υπουργείο Οικονομικών θα υλοποιήσει μέτρα, όπως:

– Θέσπιση 12 άτοκων δόσεων ή 24 δόσεων με χαμηλό επιτόκιο για όλες τις φορολογικές οφειλές, φυσικών και νομικών προσώπων, από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο οι οποίες τελούν σε αναστολή.

– Εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε 6 μηνιαίες δόσεις αντί για 5 μηνιαίες, που ίσχυε μέχρι σήμερα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

– Εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων σε 8 μηνιαίες δόσεις αντί για 3 διμηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

– Εξόφληση του φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις σε 8 μηνιαίες δόσεις αντί για 6 μηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, θέλοντας να δώσουμε κίνητρα για την εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, θεσπίζουμε έκπτωση 2%. Να σημειωθεί πως η έκπτωση ίδιου ύψους καταργήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση το έτος 2015.

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει ρεαλιστικά και ορθολογικά μέτρα διευκόλυνσης και ανακούφισης των πολιτών.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Φωτιά σε δασική έκταση στη Ζάκυνθο (video)
Με Aerosmith οι ευχές του Μητροπολίτη Γαβριήλ στους μαθητές για τις Πανελλήνιες
Chevron Right