Οικονομία

Αναδρομικά συνταξιούχων: Στη Βουλή ρύθμιση για 48 δόσεις – Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα

Ρύθμιση σε 48 δόσεις στα αναδρομικά συνταξιούχων.

Μόνιμη λύση στο πρόβλημα της δυνατότητας ρύθμισης των φορολογικών υποχρεώσεων που προκύπτουν για αναδρομικά ποσά συντάξεων προηγουμένων ετών δίνουν το Υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι έτοιμη διάταξη που αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και δίνει τη δυνατότητα στους συνταξιούχους να ρυθμίζουν το φόρο εισοδήματος και τα πρόστιμα που προκύπτουν από τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για συντάξεις που καταβάλλονται αναδρομικά, σε έως και 48 δόσεις με εισοδηματικά κριτήρια, σύμφωνα με όσα προβλέπονται για την πάγια ρύθμιση.

Ταυτόχρονα, η ΑΑΔΕ ανοίγει αύριο Παρασκευή (28/1)  την πλατφόρμα ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να ρυθμίσουν σε έως και 48 δόσεις το φόρο εισοδήματος από τις δηλώσεις που οι συνταξιούχοι υπέβαλαν πέρυσι μέχρι τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Γιάννης Κότσιρας: «44 ώρες χωρίς ρεύμα» - Οργισμένη ανάρτηση
Ηλιόπουλος για Ανδρουλάκη: Και να καταψηφίζει την κυβέρνηση και να ζητάει την παραμονή του κ. Μητσοτάκη, δεν γίνεται
Chevron Right