Οικονομία

Δυναμική εκκίνηση για την Attica Bank το 2025 – Προχωρά ο μετασχηματισμός

H Attica Bank προγραμματίζει την έκδοση τίτλων Tier 2 και AT1 τη φετινή χρονιά.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Με ισχυρές επιδόσεις ξεκίνησε το 2025 για την Attica Bank, όπως προκύπτει από την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου στους αναλυτές.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της τράπεζας, Ελένη Βρεττού, υπογράμμισε ότι η τράπεζα όχι μόνο πέτυχε, αλλά και ξεπέρασε τους στόχους που είχαν τεθεί για το πρώτο τρίμηνο. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ιστορικά υψηλή λειτουργική κερδοφορία, καθώς και στην εντυπωσιακή πιστωτική επέκταση, η οποία καταγράφηκε επίσης σε επίπεδα-ρεκόρ για την Attica Bank.

Στόχος της Διοίκησης είναι οι σημαντικότερες δράσεις μετασχηματισμού μετά την συγχώνευση με την Παγκρήτια να έχουν ολοκληρωθεί εντός του 2025, μόλις ένα έτος μετά τη νομική συγχώνευση των δυο τραπεζών η οποία έγινε τον Σεπτέμβριο του 2024 και δημιούργησε τον πέμπτο τραπεζικό πόλο.

Παράλληλα προχωρά η αναδιάρθρωση του δικτύου καταστημάτων με κλείσιμο όσων βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Το πρόγραμμα Εθελούσιας Εξόδου είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσουν 146 εργαζόμενοι.

Η Attica Bank στοχεύει σε δείκτη αποδοτικότητας ενσώματων ιδίων κεφαλαίων άνω 20% και δείκτη κόστους προς έσοδα κάτω από 40% στο τέλος της τριετίας. Ήδη, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, μέσω των στοχευμένων ενεργειών που έχουν υλοποιηθεί, έχει επιτευχθεί άνω του 1/3 των προγραμματισμένων συνεργιών κόστους, από τη συγχώνευση, σημειώνει η δήλωση της διοίκησης.

Το πρώτο τρίμηνο οι νέες εκταμιεύσεις του Ομίλου ανήλθαν σε €671 εκατ. με αυτές σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιώτες να κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο. Ειδικότερα, το 53% των νέων εκταμιεύσεων διοχετεύθηκαν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιώτες, ενώ 47% σε μεγάλες εταιρείες. Η στόχευση είναι για καθαρή επέκταση της τάξης του 1 δισ. ευρώ τη φετινή χρονιά.

Η τράπεζα έχει δρομολογήσει την αλλαγή της εταιρικής ταυτότητας, θέμα για το οποίο θα υπάρξουν ανακοινώσεις αργότερα.

H Attica Bank προγραμματίζει την έκδοση τίτλων Tier 2 και AT1 τη φετινή χρονιά.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Viral η τελετή για τον Τραμπ στο Άμπου Ντάμπι: Ο εντυπωσιακός χορός των γυναικών με τα... μαλλιά