Οικονομία

Έφοδος των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ για τα εικονικά βοσκοτόπια

Η υπόθεση αφορά στην εκταμίευση ποσού ύψους συνολικά 2,9 εκατ. ευρώ μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ, με βάση πλαστές – εικονικές αιτήσεις.
ΟΠΕΚΕΠΕ
ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Έφοδο στα γραφεία του Οργανισμού Πληρωμών Κοινοτικών Ενισχύσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) πραγματοποίησαν στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο συνδρομής στη μεγάλη έρευνα που είναι σε εξέλιξη για υποθέσεις παράτυπων επιδοτήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., η έρευνα του κλιμακίου των «αδιάφθορων» περιλαμβάνει και έρευνες σε σπίτια αλλά και χώρους που σχετίζονται με υπό έλεγχο άτομα που έχουν μπει στο μικροσκόπιο για φακέλους ύποπτων επιδοτήσεων. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. γίνεται κατόπιν σχετικής εντολής από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

Τον περασμένο Μάρτιο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στην Αθήνα είχε καταθέσεις μήνυση στο Πρωτοδικείο Αθηνών για απάτη με τη χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Η υπόθεση αφορά στην εκταμίευση ποσού ύψους συνολικά 2,9 εκατ. ευρώ μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ, με βάση πλαστές – εικονικές αιτήσεις ιδιωτών.

Τα υπό έλεγχο πρόσωπα φέρονται να υπέβαλαν κατά το παρελθόν ψευδείς δηλώσεις ιδιοκτησίας ή να παραποίησαν συμβάσεις μίσθωσης αγροτεμαχίων για να φαίνονται ότι βρίσκονται υπό τη διαχείρισή τους (ενώ στην πραγματικότητα αυτό δεν ίσχυε).

Στόχος τους να λάβουν εικονικές επιδοτήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Μεσολόγγι Αστυνομικός Chevron Left
Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. κατηγορείται για υπεξαίρεση 200.000 ευρώ από τα ταμεία της Αστυνομίας
Σάντσεθ: «Να αποκλειστεί το Ισραήλ από τη Eurovision» – Έρευνα στην Ισπανία για το 12άρι της
Ισπανία Πέδρο Σάντσεθ Chevron Right