Οικονομία

ΕΡΓΑΝΗ: Αιτήσεις οικονομικής ενίσχυσης σε επιχειρήσεις του Πολιτισμού

Άνοιξε η ειδική πλατφόρμα στην ΕΡΓΑΝΗ, η οποία αφορά την οικονομική υποστήριξη που θα λάβουν οι επιχειρήσεις του Πολιτισμού από το κράτος. Μέχρι πότε είναι η προθεσμία για τις αιτήσεις.

Σε λειτουργία είναι στην ΕΡΓΑΝΗ η ειδική πλατφόρμα stirizoumetonpolitismo.services.gov.gr, η οποία θα δέχεται αιτήσεις από επιχειρήσεις του Πολιτισμού, ώστε να λάβουν κρατική οικονομική ενίσχυση.

Η προθεσμία ξεκινάει από την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση έως και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, αίτηση για κρατική οικονομική υποστήριξη μπορούν να κάνουν οι επιχειρήσεις του Πολιτισμού με ΚΑΔ: 90.01, 90.02, 90.03, 90.04, 93.29.2.

Η εν λόγω ενίσχυση έχει τη μορφή οικονομικής κάλυψης θέσεων θεατή/ εισιτηρίου για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020.

Ι. Στην περίπτωση επιχείρησης που λειτούργησε για χρονικό διάστημα εντός του μηνός Οκτωβρίου ή/και Νοεμβρίου 2020, ο παραγωγός υποβάλλει ανά παραγωγή/ έργο το ειδικό έντυπο «Αίτηση/υπεύθυνη δήλωση παραγωγού ένταξης στην οικονομική ενίσχυση του Πολιτισμού του άρθρου 70 του ν. 4745/2020».

Σε περίπτωση συμπαραγωγής παράστασης/έργου, η ανωτέρω υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται από τον κάθε έναν παραγωγό χωριστά, δηλώνοντας το ποσοστό συμμετοχής του στην παραγωγή, επί του οποίου θα υπολογιστεί η οικονομική ενίσχυση.

ΙΙ. Στην περίπτωση κλειστής επιχείρησης, η οποία είτε παρέμεινε κλειστή με εντολή δημόσιας αρχής, είτε από επιλογή για χρονικό διάστημα εντός του μήνα Οκτωβρίου 2020 ή για όλον τον μήνα Οκτώβριο 2020, για χρονικό διάστημα εντός του μήνα Νοεμβρίου 2020 ή για όλον τον μήνα Νοέμβριο 2020 και για όλον τον μήνα Δεκέμβριο 2020, ο δικαιούχος που διαχειρίζεται την αίθουσα (υπομισθωτής/ μισθωτής/ ιδιοκτήτης) υποβάλλει το ειδικό έντυπο «Αίτηση/υπεύθυνη δήλωση υπομισθωτή/μισθωτή/ιδιοκτήτη θεάτρων, μουσικών σκηνών, χοροθεάτρων, συναυλιακών χώρων και χώρων παραστάσεων ένταξης στην οικονομική ενίσχυση του Πολιτισμού του άρθρου 70 του ν. 4745/2020».

Επίσης, σε περίπτωση περισσότερων υπομισθωτών, μισθωτών και ιδιοκτητών, την ανωτέρω αίτηση/υπεύθυνη δήλωση την υποβάλλει ο κάθε ένας χωριστά, δηλώνοντας το ποσοστό συμμετοχής του στην υπομίσθωση/μίσθωση/ιδιοκτησία, επί του οποίου θα υπολογιστεί η οικονομική ενίσχυση.

Ακόμη, σε περίπτωση που το ίδιο πρόσωπο είναι και παραγωγός λειτουργούσας επιχείρησης και υπομισθωτής/μισθωτής/ιδιοκτήτης, κλειστής επιχείρησης είτε με εντολή δημόσιας αρχής είτε από επιλογή, υποβάλλονται αυτοτελείς υπεύθυνες δηλώσεις, μία ως παραγωγός και μία ως υπομισθωτής/μισθωτής/ιδιοκτήτης για τα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Μετρό - Γραμμή 4: Εργοτάξιο και στην πλατεία Εξαρχείων
Κρούσματα σήμερα 18/2: Η «παγίδα» στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Chevron Right