Με σοβαρές τεχνικές δυσκολίες άρχισε, λίγο μετά τις 15:00 της Δευτέρας (14/7), η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο voucher των 750 ευρώ από τη ΔΥΠΑ, που αφορά συνολικά σε 170.000 ανέργους και εργαζόμενους. Το εν λόγω πρόγραμμα δίνει έμφαση σε ψηφιακές, πράσινες δεξιότητες και στον οικονομικό εγγραμματισμό.
Συγκεκριμένα, χιλιάδες ενδιαφερόμενοι έσπευσαν να υποβάλουν αιτήσεις για το voucher των 750 ευρώ από τη ΔΥΠΑ, καθώς η διαδικασία γίνεται με σειρά προτεραιότητας. Ωστόσο, η πλατφόρμα φαίνεται πως δεν άντεξε τον όγκο των επισκέψεων, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει δυσλειτουργίες.
Οι χρήστες που προσπαθούν να εισέλθουν στην ιστοσελίδα (κάνετε κλικ εδώ) και να ολοκληρώσουν την αίτησή τους για το voucher των 750 ευρώ από τη ΔΥΠΑ, έρχονται αντιμέτωποι με μήνυμα σφάλματος, χωρίς να μπορούν να συνεχίσουν τη διαδικασία.

Οι δικαιούχοι του voucher 750 ευρώ της ΔΥΠΑ
Δικαίωμα συμμετοχής για το voucher των 750 ευρώ από τη ΔΥΠΑ έχουν όλοι οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Αυτές είναι οι εξής:
- Έχουν ηλικία άνω των 18 ετών
- Είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης
- Όσοι δεν έχουν παρακολουθήσει αντίστοιχο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ από το 2022 (είτε ως εργαζόμενοι ή άνεργοι)
- Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής δημόσιοι υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς και όσοι έχουν ήδη συμμετάσχει σε άλλη δράση του Ταμείου Ανάκαμψης
Πώς θα γίνει η πληρωμή
Το πρόγραμμα θα γίνει εξ αποστάσεως και τα χρήματα θα λάβουν μόνο όσοι ολοκληρώσουν τα μαθήματα. Η ΔΥΠΑ ανακοινώνει ότι οι πληρωμές του νέου voucher για την κατάρτιση 170.000 ανέργων και εργαζομένων θα γίνουν σε χρόνο-ρεκόρ, επιτρέποντας στους δικαιούχους να απολαύσουν τα οφέλη της εκπαίδευσης γρήγορα.
Αμέσως μετά την απόκτηση της πιστοποίησης, οι δικαιούχοι του voucher θα δουν τα χρήματά τους στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών. Η διαδικασία είναι άμεση και χωρίς καθυστερήσεις. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρέχουν το IBAN τους κατά την αίτηση.
Οι διαθέσιμες εκπαιδευτικές ενότητες καλύπτουν βασικούς τομείς της σύγχρονης αγοράς εργασίας, όπως ψηφιακές δεξιότητες (π.χ. βασικά και προχωρημένα εργαλεία πληροφορικής), «πράσινες» δεξιότητες (π.χ. περιβαλλοντική διαχείριση, βιώσιμες πρακτικές), καθώς και οικονομικό εγγραμματισμό (π.χ. βασικές χρηματοοικονομικές γνώσεις και διαχείριση προσωπικών οικονομικών).