Αυξήσεις και στην τιμή του ψωμιού αναμένονται το επόμενο διάστημα, αφού το τελευταίο τρίμηνο παρατηρείται διεθνώς αύξηση έως και 30% στις σχετικές πρώτες ύλες.
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, ζήτησε σταθερές τιμές στο ψωμί κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής του, παρουσία του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλου, με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης:
– Tο υπουργείο Ανάπτυξης ενημέρωσε την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας ότι η ΔΙΜΕΑ ελέγχει συστηματικώς τα μεικτά περιθώρια κέρδους στον κλάδο της αλευροβιομηχανίας και πως, σε περίπτωση που διαπιστωθούν περιπτώσεις αθέμιτης κερδοφορίας στις κατηγορίες των αλεύρων, θα επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα.
– Ζητήθηκε να συγκρατηθούν σταθερές οι τιμές του ψωμιού για τους καταναλωτές και
– Συζητήθηκε το πάγιο αίτημα του κλάδου για τη χρήση του όρου «φούρνος» μόνο από τις επιχειρήσεις που ολοκληρώνουν στον εσωτερικό τους χώρο όλο τον κύκλο παραγωγής προϊόντων αρτοποιίας, από την επεξεργασία των πρώτων υλών μέχρι την τελική έψηση αυτών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αρτοποιοί προσανατολίζονται σε αυξήσεις έως 0,15 λεπτά τη φρατζόλα.
Ο αρτοποιός Ανδρέας Δημόπουλος μίλησε στο Open όπου και επισήμανε ότι «είναι γεγονός ότι το τελευταίο τετράμηνο έχουν γίνει κάποιες αυξήσεις 25 – 30%. Είναι αναμενόμενο να υπάρχουν και οι επακόλουθες αυξήσεις. Ενδεχομένως να υπάρξει και μεγαλύτερο πρόβλημα και με το θέμα του ρεύματος».