Εν αναμονή των ανακοινώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ 2025 για τις φοροελαφρύνσεις και πολλοί συνταξιούχοι και εργαζόμενοι περιμένουν μία θετική είδηση αναφορικά με τoν 13ο και 14ο μισθό.
Όπως αναφέρουν οι πηγές, φέτος οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού θα είναι μακριά από επιδοματικές λογικές, με έμφαση στη μείωση φόρων.
Μιλώντας χθες στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος ανέφερε πως τα σενάρια περί 13ου και 14ου μισθού ή σύνταξη απορρίπτονται κατηγορηματικά , καθώς κάτι τέτοιο θα απαιτούσε 7-8 δισ. ευρώ ετησίως, ποσό που δεν αντέχει ο προϋπολογισμός.
Αναφορικά με την πιθανότητα αλλαγής στις κλίμακες άμεσης φορολόγησης είπε ότι θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά σενάρια. Εφόσον προχωρήσει, θα έχει άμεσο αντίκτυπο σε μισθωτούς και συνταξιούχους, μέσω μικρότερης παρακράτησης φόρου από τον Ιανουάριο του 2026.